Porsche Macan electric apare într-un nou clip. SUV-ul german este testat pe diferite tipuri de teren – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 ian. 2023 Știri auto

Porsche supune noul Macan electric unei serii de teste. Cu această ocazie, producătorul german a furnizat și un videoclip în care ne arată prototipurile viitorului SUV electric.

După ce a intrat cu succes pe piața automobilelor electrice cu ajutorul Taycan-ului complet electric, Porsche vrea să își consolideze poziția pe piața electricelor cu ajutorul primului său SUV electric, Macan electric.

Conform publicației Electrek, Porsche promite că Macan-ul electric va fi „cel mai sportiv model din segmentul său”, atunci când va sosi în 2024. Într-un nou videoclip de testare, noul SUV electric este testat în diferite condiții vitrege. Macan-ul complet electric va fi primul model electric bazat pe arhitectura Premium Platform Electric (PPE) dezvoltată în colaborare cu Audi.

Platforma PPE oferă o flexibilitate superioară cu configurații de tracțiune spate și integrală, dar și diferite niveluri de performanță. Porsche spune că puterea inițială a sistemului va ajunge la aproximativ 600 CP și un cuplu maxim de peste 1.000 Nm. Compania dezvoltă arhitectura PPE de 800 V pentru a atinge performanțe ridicate în mod constant și capacități de încărcare rapidă. Noul Macan electric ar trebui să se încarce de la 5% la 80% în mai puțin de 25 de minute, mai rapid decât Taycan.

Porsche testează noul Macan electric pe diferite tipuri de teren

Pentru a-și îndeplini promisiunea făcută, cea a unei mașini dinamice, Porsche include un diferențial spate complet variabil controlat electronic și „o punte spate performantă”. În combinație cu distribuția dinamică a cuplului, configurația permite o agilitate mai mare la accelerarea prin viraje. Macan-ul electric va avea câte un motor pe fiecare punte, fapt care îi va conferi tracțiune integrală. Sistemul va oferi o distribuție precisă a puterii în funcție de condițiile de drum, dar și de modul de rulare selectat.

Așa cum spuneam, Macan-ul electric va fi lansat în 2024. Acesta va fi vândut în paralel cu versiunea cu motor termic.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Electrek


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide