Noul Porsche Taycan GTS a fost prezentat la Los Angeles

Autor: Mihai Morcovescu 17 nov. 2021 Știri auto

Porsche a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles noua versiune a modelului electric Taycan, botezată GTS. Sportiva germană va fi disponibilă în două versiuni de caroserie și se poziționează în gamă între modelele 4S și Turbo.

Noul Taycan GTS în versiune sedan ascunde sub capotă două motoare electrice ce dezvoltă o putere totală de 598 CP. Noul model poate sprinta de la 0 la 100 km/oră în 3,5 secunde și atinge o viteză de top de 250 km/oră, cifre valabile pentru ambele variante de caroserie.

Lux și performanță

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor oficiale, Taycan GTS este primul model cu zero emisii produs de constuctorul din Stuttgart care depășește pragul celor 500 km de autonomie. Autonomia anunțată de Porsche este de 504 km în ciclu WLTP.

Puterea suplimentară provine de la o baterie standard Performance Plus cu o capacitate de 93,4 kWh, cu arhitectură de 800V. Cu viteze de încărcare de până la 270 kW, ambele modele GTS se pot încărca de la 5 la 80% în doar 22,5 minute.

Suspensiile și echipamentele de performanță sunt preluate de la Taycan Turbo, deși calibrarea și tuningul sunt specifice variantei GTS. Standard, noul Taycan GTS a primit o suspensie pneumatică adaptivă reglată special pentru el, în timp ce etrierele roșii care pe față au șase pistoane, iar pe puntea spate patru pistoane, au fost însă împrumutate de la Porsche Taycan 4S.

Ambele versiuni ale noului Taycan GTS au primit la interior pachetul unic „Race-Tex” care se regăsește și pe celelalte variante GTS. Scaunele frontale pot fi reglate în 18 moduri și prezintă logo-ul GTS pe tetiere, care se găsește și pe scaunele posterioare.

Opțional este oferit pachetul „GTS”, care se distinge printr-o cusătură roșu carmin aplicată pe planșa de bord, uși, cotiere, volan și scaune și un set de centuri de siguranță asortate. De asemenea, acest pachet include și spoilere și praguri cu design special GTS, precum și un set de jante Taycan Turbo S Aero Design de 20 inch finisate într-o nuanță de negru satinat. Opțional sunt disponibile jantele RS Spyder Design de 21 inch.

Taycan GTS și Taycan GTS Sport Turismo vor fi disponibile începând cu primăvara anului viitor, iar prețurile destinate pentru piața din Germania vor începe de la circa 124.000 de euro pentru Taycan GTS sedan și de la circa 125.000 de euro pentru varianta „shooting-brake”.

Sursa: Porsche

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide