Noul Renault 5 electric apare în imagini neoficiale chiar înainte de lansare

Autor: Ionuț Vîlciu 08 dec. 2023 Știri auto

Imagini neoficiale cu noul Renault 5 au apărut pe internet. Fotografiile ne arată cum va arăta noul model electric al mărcii franceze.

Câteva imagini patentate ale modelului Renault 5 E-Tech de serie au apărut online, arătând hatchback-ul complet electric înainte de debutul său global, care va avea loc pe 26 februarie.

Potrivit Carscoops, aceste imagini au fost publicate recent de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) și arată că hatchback-ul electric va arăta foarte asemănător cu conceptul prezentat în 2021.

Observăm că partea frontală integrează noul logo Renault și blocuri optice cu tehnologie LED, care nu diferă foarte mult de cele prezentate pe concept. De asemenea, putem vedea două elemente pătrate în colțurile barei de protecție. Această adăpostesc luminile de rulare pe timp de zi.

Noul Renault 5 va fi un hatchback în 5 uși, iar mânerele ușilor spate au fost integrate în montantul C. Putem vedea, de asemenea, că portul de încărcare este situat pe panoul frontal și că Renault 5 E-Tech este echipat cu protecții de plastic negru de-a lungul caroserie.

Noul Renault 5 electric va înlocui vechiul ZOE

Noul model va fi bazat pe platforma CMF-B EV și va împrumuta până la 70% din piese de la Clio și crossover-ul subcompact Captur, ambele modele fiind construite pe platforma CMF-B. Renault spune că utilizarea unei baze deja existente va ajuta la reducția costurilor de producție cu 30% în comparație cu ZOE. Astfel, vom avea și prețuri accesibile de achiziție. Se preconizează că noul Renault Clio va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro.

Renault 5 electric va beneficia de un singur motor electric, montat pe puntea din față, care va dezvolta 136 CP. La momentul lansării, Renault 5 electric va fi disponibil cu două baterii de capacități diferite. Una dintre ele va măsura 40 kWh, iar cealaltă 52 de kWh. Bateria de 52 kWh va oferi mașinii o autonomie de până la 400 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: World Intellectual Property Organization


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide