Noul Renault 5 va fi lansat în 2024. Ce va oferi noul vehicul electric?

Autor: Ionuț Vîlciu 09 oct. 2022 Știri auto

Noul Renault 5 va fi lansat în anul 2024. Mașina electrică de oraș va avea o autonomie de circa 400 de kilometri.

Noul Renault 5 va sosi în 2024 cu un motor de 134 CP montat în față. Acesta ar trebui să îi ofere performanțe similare cu cele ale lui Renault Zoe, relatează Autocar.

Renault a confirmat că viitorul model va primi noul motor ePT-100kW, construit la fabrica de motoare Cléon. Această fabrică a produs grupuri motoare pentru modelele compacte Renault încă de la începutul anilor 1960. Fabrica produce deja motorul ePT-160kW, care este folosit de Renault Mégane E-Tech Electric. Renault a spus că va construi peste un milion de unități pe an până în 2025. De asemenea, compania a confirmat că un nou motor de 200 kWh va fi produs începând cu 2027, dar nu a spus pe ce vehicule va fi montat.

Noul Renault 5 va fi o electrică de oraș accesibilă

Șeful companiei, Luca de Meo, a spus că utilizarea noii platforme și a tehnologiei regândite a bateriei va permite companiei să vândă modelul 5 cu aproximativ 33% mai puțin decât se vinde Zoe în prezent. Prețul pentru actualul Zoe pleacă de la 33.670 de euro. Astfel, noul Renault 5 are putea avea un preț de pornire de circa 22.000 de euro. De altfel Zoe va fi înlocuit de viitorul 5.

Renault a confirmat, de asemenea, că noul 5 va folosi o nouă tehnologie de propulsie și baterii nichel-cobalt-mangan. Se pare că acestea vor reduce dramatic costul pe kWh până în 2030. Renault a adăugat că modelul 5 va avea o autonomie de aproximativ 400 de kilometri.

Această nouă generație a lui Renault 5 va avea doar propulsie electrică și va împrumuta foarte multe principii de design de la originalul model. Deja am putut vedea conceptul, care se bazează foarte mult pe originalul 5. Va exista și o versiune mai performantă, Alpine a confirmat că lucrează la propria versiune a lui 5, care va sosi la scurt timp după mașina standard, folosind același grup motopropulsor de 215 CP ca și Mégane E-Tech Electric.

Sursa: Autocar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide