Noul Renault Austral E-Tech Full Hybrid este un SUV compact arătos, dar și foarte eficient – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iul. 2023 Știri auto

Austral este cel mai nou SUV compact din gama producătorului francez, iar acum a primit și o versiune full hybrid foarte eficientă. Noul model beneficiază de 200 CP și livrează consumuri de motor diesel.

Segmentul SUV-urilor compacte este foarte popular pe piața mașinilor noi, iar concurența este acerbă. Avem modele precum Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, ca să numim câteva. În acest segment intră și Renault Austral, fratele de platformă al lui Nissan Qashqai și înlocuitorul lui Kadjar.

Noul model al francezilor are un design nou, mai agresiv, o linie de design pe care am văzut-o pentru prima dată pe Megane E-Tech Electric, transpusă acum și pe restul gamei. Austral are blocuri optice cu LED, iar în echiparea testată de noi, Esprit Alpine, mașina are un aspect și mai dinamic, grație barelor de protecție redesenate, a elementelor negre, dar și jantelor cu diametrul de 20 de inch.

Noul propulsor hibrid produce 200 CP și oferă consumuri de motor diesel

Renault Austral poate fi cumpărat cu mai multe motorizări, hibridul de 200 CP este cea de top, aceeași motorizare care va ajunge și pe noua Dacia Bigster.

Întreg sistemul hibrid dezvoltă o putere maximă de 200 CP și 410 Nm, permițând mașini să atingă 100 km/h în 8,4 secunde. Niciun Austral nu poate fi cumpărat cu tracțiune integrală, în schimb, asemenea mașinii testate de noi, poate fi echipat cu sistemul de direcție integrală 4Control, care permite roților spate să vireze cu până la 5 grade, îmbunătățind manevrabilitatea atât în spații mici, cât și la viteze mari.

Pe parcursul testului, mașina a avut o medie de 5,6 litri de benzină consumați la fiecare 100 de kilometri, un consum foarte bun pentru un SUV din această clasă.

Renault Austral utilizează serviciile Google

Într-adevăr, Austral folosește un sistem de infotaiment construit pe Android Automotive, ceea ce permite integrarea serviciului de navigație Google Maps ca fiind prestabilit, dar și descărcarea altor aplicații, precum Spotify sau Waze. Mașina este dotată cu două ecrane de 12 inch, tabloul de bord este dispus orizontal, dar ecranul sistemului de infotainment este așezat în mod portret, pe verticală.

În această echipare Esprit Alpine, interiorul este finisat cu inserții din alcantara, scaunele au reglaje electrice și memorii, fiind și încălzite, iar sistemul audio este furnizat de Harman Kardon.

Pe consola centrală nu vom regăsi selectorul transmisiei, deoarece acesta a fost mutat pe coloana de direcție, însă vom găsi un suport pentru palmă care înglobează și un încărcător wireless pentru telefoane.

Un exemplar asemenea celui testat de noi, un Austral E-Tech Full Hybrid, în echipare Iconic și cu pachetul Esprit Alpine, are un preț de pornire de 40.900 de euro.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide