Noul Renault Duster Rusia – Mașina pe care o primesc rușii și la care românii pot doar să viseze

Autor: David Andrei 15 feb. 2021 Știri auto

Europa așteaptă deja un Duster facelift. Dar în Rusia, tocmai a ajuns cea de-a doua generație a modelului, pe care românii și restul europenilor au primit-o încă din 2017. Ce-i drept însă, Renault Duster de Rusia nu pare deloc să fi rămas în urmă în ceea ce privește dotările.

GALERIE FOTO

Noul Renault Duster a primit o caroserie complet nouă și o cabină redesenată în întregime. Mașina păstrează garda mare la sol, de 210 milimetri, și unghiurile de atac și de degajare de 31, respectiv 33 de grade.

Apar în gamă nuanțele Atacama Orange și Tenakuru. Clienții pot alege jante de 16 sau 17 inci.

Renault a pus la cale un interior revoluționar, preluat nu de la Duster-ul românesc, ci de la noul SUV coupe Arkana. Apar acolo materiale noi și o ergonomie superioară. Volanul devine reglabil și pe adâncime, scaunul șoferului primește suport lombar reglabil și, între scaune, își face loc o cotieră reglabilă.

Își fac loc la bord nu mai puțin de cinci porturi USB și două prize de 12 volți. Mașina vine cu noul sistem multimedia EASY LINK, redat pe un ecran nou. Toate locurile sunt încălzite, la fel și și cotiera, parbrizul, și duzele de spălare a parbrizului. SUV-ul este echipat cu sistem de încălzire auxiliară care poate fi pornit de la distanță cu ajutorul unui buton de pe cheie.

Ce motoare are noul Renault Duster din Rusia?

Clienții pot alege dintre trei motoare pe benzină. Este vorba despre o unitate turbo pe benzină TCe 150 cu 150 de cai putere și 250 Nm,  una de 2.0 litri pe benzină cu 143 de cai putere și 192 Nm și una de 1,6 litri cu 117 cai putere și 156 Nm. Rămâne în gamă motorul turbodiesel 1.5 dCi cu 109 cai putere și 240 Nm. Toate motoarele vin cuplate standard la o cutie manuală, dar este disponibilă în gamă și o transmisie CVT X-Tronic.

Sistemul inteligent de tracțiune integrală păstrează cele trei moduri: 2WD, 4WD AUTO și 4WD Lock. Toate versiunile cu tracțiune integrală sunt echipate și cu sistem de control electronic al stabilității ESP. Aceasta nu este o dotare obligatorie în Rusia.

Nici siguranța la norme europene nu e obligatorie. Dar noul Renault Duster, supus unor teste de impact interne, a primit 14,55 puncte din 16 posibile.

Mașina a intrat deja în producția de serie la uzina Renault din Moscova. Primii clienți își vor primi mașina în această primăvară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide