Renault Duster – Cum arată noul SUV pe care îl primesc rușii?

Autor: Elena Luchian 16 dec. 2020 Știri auto

Renault Duster este SUV-ul pe care grupul auto îl rezervă pieței din Rusia. La 3 ani de la apariția celei de-a doua generații, și SUV-ul pentru clienții ruși primește elemente noi.

GALERIE FOTO

Piața din Rusia este extrem de importantă pentru Renault. Duster s-a vândut acolo în 400.000 de unități în cei 8 ani petrecuți pe piața locală. În ciuda cifrelor impresionante, grupul auto a întârziat să le aducă clienților ruși noutățile pe care le-au oferit românilor și restului Europei încă din toamna anului 2017, odată cu lansarea celei de-a doua generații Dacia Duster.

Este o generație care ajunge în Rusia abia acum. Modelul primește faruri cu lumini de zi LED, o grilă nouă, o capotă redesenată și bare mai robuste. Apare în gamă culoarea exterioară metalizată Atacama Orange.

Sunt noi și jantele cu cinci spițe, de culoare neagră, cu finisaj lucios.

“Duster intenționează să-și continue saga”, spun cei de la Renault despre modelul cu gardă mare la sol, „cu look îndrăzneț și robust”.

4.341 milimetri măsoară Renault Duster în lungime și are o gardă la sol de 210 milimetri. Sunt, așa cum era de așteptat, cifre identice cu ale mașinii pe care o pot comanda românii.

Și Renault Duster din Rusia are motor de Mercedes

În gama Duster din Rusia își face acum apariția motorul turbo de 1,33 litri pe benzină, dezvoltat de Grupul Renault în colaborare cu Daimler. Același motor a ajuns sub capota modelelor compacte de la Mercedes-Benz.

Clienții ruși vor putea alege în continuare motorul aspirat de 1,6 litri. Dar unitatea diesel 1.5 dCi rămâne, cel puțin pentru moment, sub semnul întrebării. Renault a decis eliminarea din gama Logan și Sandero a acestui propulsor.

În Rusia, Renault este pe locul 4 în topul celor mai populari constructori, cu o cotă de piață de 8,2% în segmentul autoturismelor și al vehiculelor comerciale ușoare. Clasamentul este condus de producătorul rus Lada, urmat de sud-coreenii de la Kia și Hyundai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide