Renault prezintă Limo, noua limuzină cu emisii zero și influențe de SUV coupe

Autor: Elena Luchian 27 aug. 2021 Știri auto

Renault prezintă noua limuzină electrică Limo, produs al brand-ului său Mobilize. Mașina este dedicate serviciilor de ride-hailing și închirieri auto.

GALERIE FOTO

Clienții pot accesa o astfel de limuzină în baza unui abonament la serviciile Mobilize. Compania este unul dintre cele patru noi unități de business pe care șefii Grupului Renault le anunțau la începutul acestui an. Celelalte trei erau reprezentate de Renault, Dacia/Lada și Alpine.

Mobilize oferă servicii de mobilitate, energie și soluții de date. Primul model al companiei este Mobilize Limo. Renault prezintă noul model ca fiind o limuzină de segment D, dar imaginile arată un model cu gardă mare la sol și parte posterioară inspirată de SUV-urile coupe. Este o soluție extravagantă, care se mulează pe cerințele piețelor în continuă transformare. 4.670 de milimetri măsoară Limo în lungime.

Mașina electrică este pusă în mișcare de un motor care dezvoltă 150 de cai putere și un cuplu maxim de 220 de Newtoni metru. Nu este nici pe departe un model cu veleități sportive. Modelul cu emisii zero accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,6 secunde. Viteza sa maximă este de 140 km/h.

Trei moduri de rulare vor fi disponibile la bord. Este vorba despre Eco, Normal și Sport. În cabină se regăsesc un instrumentar digital de 10,25 inci și un ecran tactil de 12,3 inci.

Limuzina electrică prezentată de Renault, Mobilize Limo, va avea o autonomie de 450 de kilometri

O baterie litiu-ion cu o capacitate de 60 kWh îi asigură o autonomie de până la 450 de kilometri. Mobilize așteaptă încă omologarea acestor valori conform standardului WLTP.

În 40 de minute petrecute la priză, Limo se va încărca suficient pentru a parcurge 240 de kilometri.

Limo își va face debutul public la Salonul Auto de la Munchen, pe 8 septembrie. Pentru început, Mobilize va dispune de o flotă de 40 de unități Limo. Cel aflat la volan va putea selecta și una dintre cele trei opțiuni de recuperare a energiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide