Noul Renault Megane Sedan facelift are încă motor diesel

Autor: Elena Luchian 28 oct. 2020 Știri auto

Noul Renault Megane Sedan facelift păstrează motorul diesel, în ciuda trendului urmat de producătorul francez. Sisteme de asistență inteligente și un interior mai confortabil sunt caracteristicile care i se trec în cont versiunii facelift.

GALERIE FOTO

Noul Renault Megane Sedan vine să-i țină companie versiunii hatchback, dezvăluite în luna februarie a acestui an. Modelul preia elementele de design ale hatch-ului. Vine cu faruri LED Pure Vision, o bară redesenată și stopuri cu semnalizare secvențială, funcție preluată din segmentul premium.

Mașina poate fi comandată cu jante cu dimensiuni cuprinse între 16 și 18 inci. Apare în gamă și o culoare nouă, Highlan Grey, alături de cele șase deja existente.

Nu apare nicio imagine din cabina noului sedan, disponibil doar pe unele piețe din Europa. Dar aceasta să primească îmbunătățirile de care beneficiază hatchback-ul. Astfel, acesta vine cu un instrumentar de bord digital de 10,2 inci, oferit în compania unui ecran tactil de 9,3 inci cu dispunere vertical, în cazul în care clientul bifează o echipare superioară. Sistemul permite conexiuni Android Auto și Apple CarPlay.

Șoferul ia acum loc într-un scaun cu reglaje electrice și tapițerie mai bună.

Renault Megane Sedan facelift, disponibil și în versiune diesel

Deși Renault se pregătește să pensioneze motorizările diesel, noul Renault Megane Sedan facelift păstrează încă versiunea cu propulsie pe motorină.

În gamă se regăsește motorul 1.0 TCe cu 115 cai putere, cuplat la o transmisie manuală. Clienții pot comanda sedadnul și cu motorul turbo de 1,33 litri cu 140 de cai putere, în compania unei transmisii manual cu șase trepte sau a uneia automate EDC cu șapte rapoarte.

Motorul 1.5 Blue dCi oferă 115 cai putere și poate fi comandat cu transmisia manuală cu șase trepte sau cu cea automată EDC cu șapte trepte.

Spre deosebire de versiunea hatchback, care poate fi achiziționată în versiune E-Tech, sedanul nu beneficiază e o versiune plug-in hybrid.

Mașina face un pas în față și în ceea ce privește siguranța, pentru că vine echipată cu cruise control adaptiv cu funcție Stop&Go, cu sistem de frânare automata, Auto Hold, funcție de avertizare la părăsirea benzii de circulație și asupra unghiului mort, avertizare la traficul din spate și alertă la detectarea semnelor de oboseală ale șoferului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide