Noul Renault Scenic a fost lansat oficial. Modelul francez se transformă într-un SUV electric – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2023 Știri auto

Renault a prezentat noua generație Scenic. Noul model renunță la forma de MPV și devine un SUV electric de familie cu peste 600 de kilometri autonomie.

După 27 de ani de carieră, Renault Scenic se reprofilează complet. Dacă până acum am avut de-a face cu un monovolum, Renault transformă acest model într-un SUV complet electric, despre care spune că poate parcurge peste 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Renault transformă modelul Scenic într-un SUV de familie de segment C. Nu doar că intervine o schimbare de la monovolum la SUV, dar și de la termic la complet electric. Noul SUV este construit pe platforma CMF-EV, iar Renault spune că modelul are dimensiuni compacte, comparativ cu restul modelelor din gamă, dar oferă „spațiu record” la interior. Mașina folosește un pachet de baterii compact, cu o capacitate de 87 kWh, despre care compania spune că poate furniza peste 620 de kilometri de autonomie electrică cu o singură încărcare. Există și un pachet de baterii mai mic, cu capacitatea de 60 kWh, care ar trebui să asigure o autonomie de 420 de kilometri. Puterea este asigurată de un motor electric ce dezvoltă fie 170 sau 220 CP.

Noua generație Renault Scenic este un SUV electric de familie

Renault se mândrește cu spațiu generos pentru pasageri, grație unui ampatament lung de 2,78 metri. Noul Renault Scenic E-Tech electric are o lungime de 4.470 mm, o lățime de 1.864 mm, ți este înalt de 1.571 mm. Portbagajul are un volum de încărcare de 545 de litri, sau 1.670 litri dacă bancheta spate este rabatată.

Mașina folosește două ecrane pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul central de infotainment. Instrumentarul de bord măsoară 12,3 inch, iar ecranul central are o diagonală de 12 inch. Fiind vorba despre noul sistem de operare OpenR de la Renault, acesta este bazat pe Android Automotive 12. Acesta integrează peste 50 de aplicații și, din experiența noastră, funcționează destul de bine și este intuitiv, asemenea unei tablete.

Una dintre piesele de rezistență ale interiorului noului Scenic E-Tech este plafonul panoramic Solarbay. Acesta poate fi opacizat prin apăsarea unui buton și are 9 segmente care se pot opaciza pentru a feri ocupanții de razele soarelui. Designul interior este destul de similar cu ceea ce am văzut și pe alte modele, precum Megan E-Tech electric sau noul Renault Austral.

Noul Renault Scenic E-Tech electric va fi produs la uzina din Douai, Franța, iar lansarea pe piață este programată pentru începutul anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide