O funcție esențială a Google Maps de pe Android Auto a dispărut din aplicație

Autor: Adrian Somai 30 iun. 2023 Știri auto

Google Maps continuă să fie soluția de navigație preferată de cei mai mulți șoferi pe Android Auto, Waze fiind adesea alternativa de top. Astfel, Google controlează tot ceea ce ține de navigație în ciuda numărului tot mai mare de soluții similare, inclusiv de la companii renumite precum TomTom, HERE și Sygic.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că lucrurile merg în direcția bună. Iar o modificare recentă făcută de cei de la Google la aplicația Google Maps de pe Android Auto demonstrează acest lucru. O actualizare recentă a aplicației a eliminat sumarul călătoriei care apărea la finalul navigării în Google Maps pe Android Auto. 

Dacă nu ai folosit niciodată acest sumar, acesta este un rezumat util al călătoriei, afișând durata totală a călătoriei, distanța și viteza medie. Rezumatul călătoriei compară, de asemenea, ora de sosire cu estimarea inițială, spunându-le utilizatorilor dacă au ajuns mai devreme decât se preconiza.

Google și-ar fi dorit să simplifice experiența de navigare

Rezumatul călătoriei există de mai mulți ani, dar a dispărut complet în urmă cu câteva săptămâni. Navigația în Google Maps pe Android Auto se încheie pur și simplu atunci când ajungi la destinație, fără ca statisticile să mai apară pe ecran. Evident, Google nu a anunțat această schimbare, motiv pentru care toată lumea este acum atât de confuză. În timp ce cei mai mulți speră că totul este doar un bug, alții cred că Google a eliminat funcția în mod intenționat, dorind cel mai probabil să simplifice experiența de navigare.

Potrivit AutoEvolution, problema a fost deja transmisă echipei Google. Probleme ca aceasta durează luni de zile pentru a fi rezolvate, mai ales atunci când nu afectează funcțiile critice ale aplicației. Rezumatul călătoriei Google Maps nu este în niciun caz un instrument indispensabil, așa că poți continua să folosești navigația chiar și fără el.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide