Au apărut prețurile pentru EV6, cel mai așteptat model Kia de anul acesta

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2021 Știri auto

Au apărut prețurile noului model complet electric Kia EV6 pentru piața din România.

Kia EV6 este construit pe noua platformă E-GMP dezvoltată de companie, concepută exclusiv pentru automobilele sale electrice. Acest lucru oferă avantaje imediate, cum ar fi un spațiu interior similar cu cel al automobilelor din segmente mai mari.

EV6 vine cu o gamă de configurații pentru sistemul de propulsie complet electric, cu zero emisii, incluzând un pachet de baterii de înaltă tensiune pentru autonomie standard (58kWh) și autonomie extinsă (77.4 kWh). Valorile WLTP omologate confirmă că modelul EV6 cu tracțiune spate de 77.4 kWh poate parcurge până la 528 kilometri în ciclul combinat (consum combinat de energie electrică de 16.5 kWh / 100 km).

Toate versiunile modelului EV6 au atât capacități de încărcare de 800V, cât și de 400V, fără a fi nevoie de componente sau adaptoare suplimentare. Mașina este capabilă de o încărcare de mare viteză de la 10 la 80% în doar 18 minute.

În plus, o unitate integrată de control a încărcării (ICCU – Integrated Charging Control Unit) permite o nouă funcție vehicle-to-load (V2L), capabilă să furnizeze până la 3.6 kW putere pentru a opera alte dispozitive electronice sau pentru a încărca un alt automobil electric, dacă este necesar.

Prețurile pentru EV6, cel mai așteptat model Kia de anul acesta

Cea mai accesibilă versiune Kia EV6 pornește de la suma de 47.993 de euro, TVA inclus. Este vorba de modelul care folosește bateria de 58 KWH. După aplicarea unor reduceri oferite de companie, precum și bonusurile Rabla și Rabla Plus, Kia EV6 are un preț promoțional de 35.278 de euro, TVA inclus.

Cu pachetul de baterii de 77 KWH (LONG RANGE RWD AIR), Kia EV6 are un preț de start de 51.944 de euro, TVA inclus. După aplicarea reducerilor mai sus amintite, mașina ajunge să coste 39.229, TVA inclus.

Cea mai scumpă Kia EV6 (77 KWH LONG RANGE RWD GT Line) costă 55.466 de euro, respectiv 42.751  de euro după aplicarea reducerilor, ambele prețuri includ TVA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide