Noul sedan Peugeot 408 își va face debutul oficial în ziua de 22 iunie

Autor: Mihai Morcovescu 19 iun. 2022 Știri auto

Producătorul francez de automobile Peugeot a anunțat că viitorul model 408 va fi dezvăluit în ziua de 22 iunie. Anunțul companiei din Hexagon a fost însoțit de două imagini în care apare un prototip camuflat și care au fost realizate în timpul fazei finale a testelor dinaintea lansării.

Noul Peugeot 408 va fi lansat pe piață în toamnă

Noul Peugeot 408 va fi pus în vânzare în toamna anului curent cu un grup motopropulsor plug-in hybrid. Pe piața din China, sedanul se va numi 408X deoarece denumirea 408 a fost deja preluată de un sedan destinat exclusiv pieței asiatice, dezvăluit zilele trecute. Berlina va ajunge și în Europa, însă într-o altă versiune de caroserie.

Constructorul francez a anunțat că mai multe prototipuri ale viitorului sedan „fast-back” au fost testate în condiții de temperaturi extreme. De asemenea, mașinile au fost puse la încercare pe toate tipurile de drumuri acoperite cu asfalt sau cu pietriș și chiar pe teren accidentat. În total. acestea au parcurs peste un million de kilometri.

Francezii descriu noul model ca fiind un sedan fastback, dinamic, cu o caroserie înălțată. De asemenea, acesta va avea roți de mari dimensiuni și „o postură de felină, specifică modelelor mărcii”

Deși prototipul din imaginile de față este camuflat, se pot vedea majoritatea detaliilor estetice ale noului model. Partea din față seamănă izbitor cu hatchback-ul 308 și cu sedanul 508 și se distinge prin luminile de zi LED în forma unor colți de leu, simbolul Peugeot.

Grila este acoperită, dar am admirat-o deja în teaserul anterior și am văzut că găzduiește noua emblemă a mărcii franceze. Aspectul „fast-back” este completat de linia aerodinamică a caroseriei, de luneta foarte înclinată și de eleronul integrat de deasupra acesteia. Bara de protecție este destul de profilată și pare a integra o extensie în stil difuzor.

Deocamdată, specificațiile tehnice rămân secrete. Dar, ținând cont că noul 408 este dezvoltat pe platforma EMP2, mașina ar urma să primească o gamă de motorizări electrificate, inclusiv una plug-in hybrid.

Noul Peugeot 408 va fi dezvăluit pe 22 iunie, iar debutul comercial este programat pentru toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide