Renault introduce o ediție specială E-Tech Engineered pe câteva modele hibride și plug-in hybrid

Autor: Mihai Morcovescu 05 iun. 2022 Știri auto

Producătorul francez de automobile Renault a anunțat lansarea unei ediții speciale pentru câteva modele plug-in hybrid. Aceasta se numește E-Tech Engineered și va fi introdusă pe modelele Clio, Captur, Arkana și Megane Estate.

Ediția specială E-Tech Engineered se bazează pe echiparea RS Line

Oferta E-Tech a Grupului Renault este în continuă dezvoltare. Francezii se laudă cu o gamă de modele complet electrice E-Tech Electric, însă îşi intensifică strategia de electrificare a portofoliului cu tehnologia hibridă revoluționară E-Tech.

Acum, constructorul din Hexagon își diversifică oferta cu noi versiuni hibride și plug-in hybrid sub această etichetă. În acest sens, Renault anunță lansarea unei noi ediții speciale denumită E-Tech Engineered.

Aceasta este disponibilă pe nu mai puțin de patru modele din actuala gamă: Captur, Clio, Arkana și Megane (Hatchback și Estate). Primele trei sunt oferite cu sistemul de propulsie E-Tech Hybrid, în timp ce Megane vine exclusiv cu o motorizare hibrid plug-in. Captur, însă, este singurul model disponibil atât cu într-o variantă de motorizare hibridă convențională, cât și în variantă plug-in hybrid.

Din punct de vedere vizual, toate cele patru mașini încorporează detalii estetice de la electricul Megane E-Tech. Pachetul E-Tech Engineered se bazează pe nivelul de echipare RS Line. Acesta oferă, între altele, o serie de accente aurii la nivelul spoilerului frontal, pragurilor, jantelor și al terminațiilor sistemului de evacuare.

De asemenea, mașinile sunt vopsite în nuanța „Warm Titanium”. Același finisaj îl regăsim și la interior la nivelul tapițeriei, planșei de bord și al panourilor ușilor. Pe caroserie se mai disting siglele Renault față/spate finisate în negru lucios.

Aspectul general este completat de o nouă insignă E-Tech Hybrid sau Plug-In Hybrid montată pe capacul portbagajului/hayon. Este un elemente distinctiv al tuturor modelelor electrificate Renault.

La interior clienții vor regăsi, între altele, cusături în aceeași nuanță ca accentele de pe caroserie, guri de ventilație cu accente aurii. Volanul prezintă litera „E” ca semnătură E-Tech, iar pragurile au un design vizual care reflectă eticheta situată la exterior. Aceste noi detalii dau întregului design un aspect mai elegant.

Noile versiuni Renault Clio, Arkana și Megane E-Tech Engineered vor fi disponibile începând din această lună în Franța. Ediția specială a modelului Captur își va face debutul comercial ulterior.

Sursa: Renault

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide