Cine este noul șef al Poliției Române. Tocmai a fost numit în funcție

Autor: David Andrei 14 mai 2021 Știri auto

Chestorul Benone-Marian Matei este noul șef al Poliției Române. El a preluat funcția după ce a fost director al Direcției Operațiuni Speciale.

GALERIE FOTO

Benone-Marian Matei a devenit polițist în 1997. Acesta a absolvit cursurile Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. În perioada 1997-2005, a fost ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și Corupției.

Din 2005 până în 2012, a activat ca adjunct al șefului Brigăzii Teritoriale de Combatere a Criminalității Bacău. În perioada 2010-2015, a fost șef al Brigăzii.

În 2015 a ajuns director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. În 2019 a început activitatea ca director al Direcției Operațiuni Speciale. Din această poziție, Benone-Marian Matei vine la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române. În noiembrie 2020, el a primit gradul profesional de chestor de poliție.

Decizia premierului Florin Câțu de a-l numi șef al Poliției a fost publicată joi, 13 mai, în Monitorul Oficial. Chestorul va avea rang de secretar de stat.

“Ofițerul deține o vastă experiență, pe parcursul carierei profesionale îndeplinind atât funcții de execuție, cât și funcții de conducere în cadrul structurilor Poliției Române”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Benone-Marian Matei, noul șef al Poliției Române după Liviu Vasilescu

Înainte de numirea chestorului Benone-Marian Matei în funcție, la șefia IGPR se afla interimarul Eduard Mirițescu. Acesta fusese numit temporar în funcție, după ce Liviu Vasilescu și-a anunțat demisia după scandalul cu clanul Duduianu în prim plan.

În ziua numirii lui Benone-Marian Matei la șefia Poliției Române, Guvernul a aprobat și reorganizarea Academiei de Poliției “Alexandru Ioan Cuza”. Astfel, urmează ca numărul de funcții de conducere să fie redus. Sunt vizate patru posturi de decan, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide