Noul șef de design de la Dacia a fost la Aston Martin

Autor: Elena Luchian 25 iun. 2021 Știri auto

Dacia are de acum un șef de design care vine direct de la Aston Martin. El este cel care a desenat limuzina Lagonda și primul SUV din istoria brand-ului, DBX.

GALERIE FOTO

Omul care a desenat mașini de lux pentru prestigiosul brand britanic Aston Martin vine la Dacia. De la 1 septembrie, Miles Nürnberger, în vârstă de 45 de ani, va fi Director de Design al mărcilor Dacia și Lada. El va face parte din Comitetul de Direcție al acestui Business Unit, coordonat de către Denis Le Vot, Director General al celor două brand-uri est-europene. Miles Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker.

“Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger, într-un moment atât de important pentru marca Dacia. Miles este un designer de renume, care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin ddesign vor fi un mare atu pentru Dacia și vor ajuta să proiectăm Dacia în viitor”, susține van den Acker.

“Îl primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia & Lada. Cu noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial, dar, în egală măsură, atrăgător. Cu ajutorul lui Miles, vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma noua identitate de brand, Bigster și Niva”, sunt cuvintele lui Denis Le Vot.

Despre noul șef al diviziei de design de la Dacia

Miles Nürnberger a făcut parte din echipa care a realizat designul limuzinei de lux Aston Martin Lagonda în 2008. Zece ani mai târziu, a devenit Director de Design al mărcii.

Nürnberger și-a trecut în palmares proiecte precum primul SUV din istoria casei britanice, DBX, ar și proiectul Valkyrie.

Înainte de a face trecerea la Aston Martin, Nürnberger a lucrat la Citroen. Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, design și mașini, acesta a făcut primii pași în lumea designului auto la Lincoln, una dintre diviziile Ford Motor Company. În 2009, a fost primit Premiul de Design Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este pentru conceptul Aston Martin One-77.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide