Noul şef de la Permise Auto Suceava a fost ridicat de procurorii DNA

Autor: David Andrei 07 apr. 2021 Știri auto

Noul șef de la Permise Auto Suceava a fost ridicat de procurorii DNA. Acesta este audiat într-un dosar de corupție. Inspectorul principal Andrei Viorel Donciu fusese numit în funcție în urmă cu două săptămâni.

GALERIE FOTO

Procurorii Direcției Anticorupție Cluj l-au ridicat de la locul de muncă pentru a-l duce la audieri în dimineața zilei de miercuri, 7 aprilie. DNA Cluj are în subordine o structură din Maramureș, acolo unde Andrei Viorel Donciu a activat înainte de a fi împuternicit la conducerea Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări din Suceava. Dosarul în care este audiat și care este instrumentat de procurorii clujeni nu are legătură cu cel deschis în cazul permiselor acordate fraudulos în Moldova.

Mașina inspectorului principal Donciu, o limuzină Audi A8 nouă, a rămas în parcarea hotelului din Suceava în care era cazat.

Andre Viorel Donciu se afla la conducerea instituției de aproximativ două săptămâni. Acesta fusese împuternicit, prin detașare, pe 25 martie pentru o perioadă de trei luni.

Permise Auto Suceava – O instituție urmărită de ghinion?

Donciu a preluat funcția după ce fostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, Alexandru Duțuc, și-a dat demisia. Serviciul se confruntă cu o lipsă acută de personal, scrie Adevărul. Acest lucru se întâmplă după ce, în noiembrie 2020, procurorii DNA Suceava au destructurat o rețea specializată în fraudarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere. Mulți dintre angajații Serviciului erau membri ai acestei grupări infracționale care “fabrica” permise auto. La șefia acesteia se afla chiar fostul șef al instituției, Radu Obreja.

Cei mai mulți dintre inculpații din acest dosar sunt cercetați în libertate. Aceștia nu au voie însă să își reia activitatea la locul de muncă. Pe fondul lipsei de personal, cei care doresc să dea examen pentru obținerea permisului de conducere sunt nevoiți să aștepte chiar și jumătate de an. Au crescut semnificativ timpii de așteptare și în cazul celor care vor să înmatriculeze un autoturism.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide