Noul SUV Fiat Panda își va face debutul în cel mult doi ani și va avea și o versiune electrică

Autor: Mihai Morcovescu 17 ian. 2022 Știri auto

Fiat plănuiește lansarea a patru noi mașini electrice bazate pe conceptul Centoventi, iar una dintre ele va fi noua generație Panda. Acesta va fi un vehicul complet nou, mai exact un SUV compact și va primi, evident, și o versiune pur electrică. Debutul comercial ar urma să se producă în 2023 sau cel mai târziu în 2024.

Asemenea celorlalte modele Fiat, viitorul Panda va fi și el un automobil accesibil din punct de vedere al prețului.

Viitorul Fiat Panda va fi un SUV compact

Noul Fiat Panda va sosi până în anul 2024 și va avea o variantă cu zero emisii. De asemenea, noile modele vor renunța la unele detalii estetice și vor merge mai mult pe aspectul practic și al accesibilității.

Asta înseamnă că viitorul Panda va fi poziționat în gamă deasupra lui 500. În ceea ce privește dimensiunile, mașina va fi mai generoasă decât actuala generație în ceea ce privește spațiul pentru pasageri, cât și pentru bagajele acestora.

Potrivit șefului mărcii italiene, viitorul Fiat Panda va fi o mașină urbană puternică și cu un aspect de SUV compact. De asemenea, vor exista una sau două variante care probabil vor folosi aceeași arhitectură Stellantis CMP pe care o folosește Peugeot pentru compactele 208 și 308.

Este de așteptat ca noul Panda să aibă o versiune mai mică, dar și una care va măsura aproape 4,5 metri în lungime. De altfel, cele patru modele noi de la Fiat vor avea o lungime cuprinsă între 3,7 și 4,3 metri. Ulterior, este posibil să apară chiar un înlocuitor pentru actualul 500L, care are 4,2 metri lungime și oferă spațiu pentru cinci persoane.

Noul Fiat Panda electric va avea autonomie de 300 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În ceea ce privește versiunea 100% electrică a viitorului Panda, aceasta va fi construită pe platforma eCMP . Este aceeași arhitectură pe care „stau” modelele convenționale cu ardere internă, dar adaptată pentru sistemele de propulsie electrice.

În ceea ce privește partea mecanică, momentan nu există detalii oficiale. Ne putem aștepta ca noul Fiat Panda electric să primească un motor electric de 80 kW (109 CP). Bateria LFP (n.n. – litiu ferofosfat) de circa 40 kWh ar urma să asigure o autonomie de circa 300 km.

Prețul ar trebui să fie cuprins între 15.000 și 20.000 de euro. Producția noului Panda electric va fi încredințată uzinei Stellantis din Slovacia.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide