Viitorul SUV subcompact Alfa Romeo va avea versiune electrică

Autor: Mihai Morcovescu 11 dec. 2021 Știri auto

Așteptat să-și facă debutul în cursul anului 2023, viitorul SUV de dimensiuni subcompacte de la Alfa Romeo va avea și o versiune pur electrică.

Noul model al italienilor va fi dezvăluit mai întâi sub formă de concept-car. Versiunea de serie ar urma să preia multe dintre elementele de design ale prototipului și ar trebui să debuteze sub numele de Brennero.

Producătorul italian ar fi ales această denumire după o trecătoare montană din Munții Alpi, care leagă landul Tirol (Austria) de provincia Bolzano (Italia).

Brennero va avea autonomie de peste 300 km

Potrivit celor mai recente zvonuri care au răzbătut dinspre Torino, și care sunt citate de Autoblog.it, viitorul Alfa Romeo Brennero va avea o lungime de aproximativ 4.200 de milimetri. Acesta va fi poziționat în gamă sub Tonale, model care va fi lansat în 2022.

Noul Alfa Romeo Brennero va fi construit pe aceeași platformă modulară eCMP pe care „stă” și Peugeot 2008. Asta înseamnă că SUV-ul va primi un sistem de propulsie hibrid, precum și o versiune 100% electrică.

Varinata hibridă va fi de tip „mild-hybrid” la 48 de volți. Ansamblul va va avea la bază o unitate turbo cu trei cilindri pe benzină de 1,2 litri și o transmisie automată cu dublu ambreiaj e-DCT.

De asemenea, viitorul Brennero va avea și o versiune pur electrică. Aceasta va fi conectată la o baterie de la CATL, companie care furnizează și acumulatoarele pentru modelele Tesla. Aceasta va garanta o autonomie caere va depăși 300 de kilometri.

Producția SUV-ului subcompact va fi încredințată fabricii din orașul polonez Tychy. Tot aici vor fi asamblate și noile Fiat 500X și Jeep Renegade.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide