Noul SUV Moskvitch a fost testat în Rusia. Mașina lansată după invadarea Ucrainei – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 dec. 2022 Știri auto

Noul Moskvitch a apărut pe internet, fiind supus unui test drive. Cum se prezintă mașina rusească cu origini chinezești?

Rusia a readus la viață brandul Moskvitch după ce majoritatea producătorilor s-au retras de pe piața auto rusească. O mare parte dintre producătorii auto de renume a părăsit piața auto din Rusia, punând la vânzare activele pe care le aveau în această țară. Bineînțeles, nu este atât de ușor să faci pe cât e ușor să o spui, iar lucrurile nu au fost atât de simple pentru Rusia, scrie Autoevolution.

Pentru că nu au putut dezvolta un nou model de la zero, rușii s-au reorientat. Au cumpărat un model de la chinezi și l-au asamblat în uzina Avtoframos din Moscova, preluată de la Renault în această primăvară de institutul de stat rus NAMI.

Noul SUV este o mașină chinezească cu nume rusesc

Prima mașină produsă de brandul readus la viață este Moskvitch 3. În esență, este doar un SUV JAC JS4 cu altă emblemă. JAC JS4 este vândut în China cu două motoare, ambele pe benzină. Cel mai slab dintre ele este cel de 1,6 litri, natural aspirat, care dezvoltă 118 CP și vine cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Apoi avem motorul de 1,5 litri turbo, care dezvoltă 147 CP și poate fi legat fie la o cutie manuală cu șase rapoarte, fie la o cutie automată de tip CVT. SUV-ul de mici dimensiuni nu oferă și opțiunea de tracțiune integrală.

Exteriorul este neschimbat, comparativ cu omologul său din China. Moskvitch 3 are o bandă LED pe toată lățimea părții frontale, iar farurile se află ceva mai jos, incorporate în bara de protecție. Și în spate este cam aceeași linie de design, cu o bară luminoasă care se întinde dintr-o parte în alta a mașinii.

Interiorul lui JAC JS4 este destul de modern. Mașina are un display digital de 10,25 inch pentru panoul de bord și un alt display de 10,25 inch pentru sistemul multimedia, care este compatibil cu Car Play și Android Auto. Nu există butoane fizice, deoarece panoul de control al climatizării este un ecran tactil. Sistemul de infotainment este preluat și de Moskvich, dar versiunea rusească nu are tabloul de bord digital, ci ceasuri clasice.

Noul Moskvitch nu este deloc ieftin

Moskvitch a deschis 11 dealeri la Moscova și încă 23 în restul țării. Toate companiile de stat ruse vor trebui probabil să cumpere această mașină, deoarece nu au alternativă, producătorii occidentali închizând rețelele de dealeri în Rusia.

Oamenii nu sunt foarte entuziasmați de noul Moskvitch. Mulți sunt revoltați de prețul ridicat în Rusia pentru această mașină. Prețul începe de la 1.993.000 de ruble, echivalentul a circa 26.000 de euro. În China, același model cu un motor turbo de 1,5 litri echipat cu o cutie de viteze automată începe de la 18.770 de dolari. Este o diferență substanțială pe care oamenii trebuie să o plătească.

Piața din Rusia nu este străină de acest fenomen. După plecarea producătorilor vestici, prețurile mașinilor au crescut considerabil.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Лиса Рулит YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide