Noul Volkswagen Golf R este aici. Ce putere are?

Autor: Elena Luchian 04 nov. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen Golf R este cel mai puternic Golf din actuala generație. Ce putere are motorul turbo de 2.0 litri al compactei sportive?

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen R este mai dinamic decât predecesorul său. Motorul turbo de 2.0 litri cu patru cilindri dezvoltă 320 de cai putere și un cuplu de 420 Nm, primind 27 de cai putere și 41 Nm în plus față de Golf R Mk7.

În Europa, motorul va fi cuplat la o transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Americanii vor primi și o transmisie manuală cu șapte trepte.

Indiferent de transmisie, toate versiunile vin standard cu sistemul de tracțiune integrală 4MOTION cu vectorizarea cuplului, pentru a reduce subvirarea și pentru a-i asigura un comportament dinamic superior.

Noul Volkswagen Golf R (1)

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen Golf R accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde. Viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h.

R va primi o suspensie cu setări noi și bare anti-ruliu, dar și un sistem de frânare performant, cu discuri mai mari. Mașina aleargă pe jante de 20 de inci.

Un sistem de amortizare adaptiv, un diferențial blocabil electronic și un sistem de direcție variabilă fac noul Golf R mai agil ca niciodată. Șase moduri de rulare sunt disponibile la bord, printre care Comfort, Sport, Race și Individual. Apar și două setări noi, denumite Special și Drift. Modul Special este optimizat pentru parcurgerea circuitului Nordschleife, cu setări mai soft ale amortizoarelor, care să facă față cu brio pe pista cu diferențe semnificative de nivel.

Modul Drift modifică parametrii sistemului de control al stabilității și optimizează distribuția puterii pentru a-i permite șoferului să se distreze.

Noul Volkswagen Golf R, look pe măsura performanțelor

Golf R vine și cu un look mai sportiv. Primește o bară redesenată cu prize de aer cu design unic și accente negre lucioase. Se poate remarca și o grilă nouă, străbătută e o banăă albastră, care se aprinde la pornirea motorului.

Praguri noi, capace cromate ale oglinzilor, o bară spate redesenată, un difuzor de aer negru și patru terminații ale evacuării sport completează imaginea noii compacte cu logo “R”.

La bord, scaunele sport sunt îmbrăcate în piele Nappa și prezintă accente de culoare albastră. Logo-ul „R” se regăsește pe spătarele scaunelor, dar și pe volanul sport cu funcție de încălzire. Informațiile relevante sunt redate pe un instrumentar de bord digital, iar funcțiile mașinii pot fi controlate prin intermediul unui ecran tactil de 10 inci.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide