Noul Volkswagen ID.3 facelift va sosi în 2023 împreună cu o versiune de top „hot-hatch” denumită GTX

Autor: Promotor 08 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen va lansa în cursul anului 2023 versiunea cu facelift a electricului ID.3. Potrivit primelor informații, modelul cu zero emisii din Wolfsburg va primi, în premieră, o variantă de performanță, denumită ID.3 GTX.

Viitorul Volkswagen ID3 GTX va avea în jur de 300 CP

Ediția din 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt marca o premieră în industria auto. Volkswagen dezvăluia atunci primul model electric din istoria mărcii. Este vorba despre ID.3, un automobil dezvoltat pe platforma MEB a companiei germane.

În același timp, ID.3 devenea primul model din noua gamă de vehicule electrice ID. Din aceasta mai fac parte acum ID.4, ID.5 și ID.Buzz. Oficialii constructorului german anunță că vor supune modelul unei operații de restilizare la jumătatea ciclului de viață. Noua versiune va fi lansată în cursul anului viitor.

Cea mai importantă modificare pe care o va suferi ID.3 o reprezintă introducerea unei versiuni de performanță, denumită GTX. Viitorul „hot-hatch„ pur electric va fi bazat pe conceptul ID.X prezentat de Volkswagen anul trecut.

Deocamdată, germanii nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale lui ID.3 GTX. Prototipul oferea peste 329 CP, însă este de așteptat ca versiunea de serie să nu fie la fel de puternică, așa cum, de altfel, au lăsat de înțeles reprezentanții Volkswagen.

Astfel, ID.3 GTX va deveni al treilea membru al familiei electricelor îndreptate spre performanță, după ID.4 GTX și ID.5 GTX. Asemenea celorlalte versiuni GTX, și viitorul „hot-hatch„ bazat pe ID.3 va dispune de sistem de tracțiune integrală.

Ca performanțe, ID.3 GTX ar trebui să aibă nevoie de mai puțin de șase secunde pentru a realiza sprintul 0-100 km/h. Aste deoarece va fi mai ușor comparativ cu celelalte modele care poartă sigla GTX. Spre comparație, lui ID.5 GTX îi sunt necesare 6,2 secunde pentru a atinge „suta”.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide