Noul Volkswagen ID.4 GTX – A apărut vârful de gamă

Autor: Promotor 29 apr. 2021 Știri auto

Volkswagen ID.4 GTX este noul vârful de gamă. SUV-ul electric are tracțiune integrală, două motoare și veleități sportive.

GALERIE FOTO

Volkswagen a dezvăluit noul ID.4 GTX în cadrul unui eveniment care a avut loc într-un hangar al aeroportului Templhof din Berlin. Este primul model de performanță cu emisii zero al producătorului german. Iar pentru a-și demonstra abilitățile, mașina a urcat o rampă cu o înclinare de 37,5%.

ID.4 GTX este primul model construit pe platforma MEB care este pus în mișcare de două motoare electrice și care are tracțiune integrală. Nemții îl numesc “membrul familiei ID care provoacă cea mai multă emoție. “Cu această versiune, adăugăm o nouă dimensiune a naturii sportive și a dinamicii”, explică CEO-ul Volkswagen, Ralf Brandstatter.

Cele două motoare sunt amplasate câte unul pe fiecare punte. Acestea dezvoltă împreună 299 de cai putere și fac mașina să accelereze de la 0 la 60 km/h în 3,2 secunde și de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde. Viteza sa este limitată electronic la 180 km/h.

Noul Volkswagen ID.4 GTX, ușor de recunoscut

Look-ul noului Volkswagen ID.4 GTX confirmă natura sa sportivă. Este robust, dar dinamic, iar luminile de zi au un concept unic, inspirat de Golf GTI.

Modelul a primit și bare redesenate, iar luminile de frâne imită forma literei “X”

Acoperișul și eleronul spate sunt de culoare neagră, iar la bord se regăsește o nouă paletă de culori. Partea superioară a bordului prezintă inserții dintr-un material care imită pielea. Același material se apare pe fețele ușilor. Cusăturile roșii contrastează cu nuanțele închise și subliniază din nou firea sportive a mașinii.

Pe volan, pe praguri și pe spătarele scaunelor se poate observa logo-ul GTX.

Modelul va fi lansat în Europa în vara acestui an. În Germania, prețul de pornire va fi de 50.415 euro, fără aplicarea subvențiilor de la stat, care se ridică la 7.500 de euro.

Cu noul ID.4 GTX, Volkswagen face încă un pas spre obiectivul stabilit. Nemții vor ca până în 2030, 70% dintre mașinile vândute de ei în Europa să fie electrice. 16 miliarde de euro investește compania în electromobilitate, în hibridizarea și digitalizarea gamei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide