Noul Volkswagen ID.4 este primul SUV electric al companiei

Autor: Elena Luchian 24 sept. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen ID.4 este aici și este primul SUV al companiei. Modelul se lansează cu o autonomie de 520 de kilometri și 204 cai putere. Nemții pregătesc și alte versiuni.

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen ID.4 este noul membru al familiei de modele electrice de la Volkswagen. Acesta are la bază platforma MEB, rezervată de Grupul Volkswagen mașinilor cu emisii zero.

4.584 de milimetri măsoară în lungime ID.4, ceea ce îl face mai lung cu peste 100 de milimetri decât compactul Tiguan, și are 1.852 de milimetri în lățime și 1.612 milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.766 de milimetri. Garda sa la sol este de 201 milimetri. Portbagajul are un volum de 543 de litri, ajungând la 1.575 de litri odată cu rabatarea banchetei.

Noul Volkswagen ID (8)

Din punct de vedere vizual, ID.4 preia elemente tipice gamei electrice, care se regăsesc și la ID.3. partea frontală este individualizată de farurile LED (IQ.Light oferite opțional). În partea posterioară, atrag atenția stopurile cu diode integrate, care le asigură un aspect tridimensional, și semnalizare secvențială. Acestea sunt unite de o bandă luminoasă.

Modelul poate fi comandat cu jante de 20 sau de 21 de inci.

Cabina noului SUV cu emisii zero adoptă conceptul minimalist lansat de ID.3, numărul butoanelor și al comutatoarelor fiind redus la minimum. Funcțiile mașinii pot fi controlate prin intermediul unui ecran tactil de 10 inci. Vor fi disponibile și un display mai mare, de 12 inci, și un head-up display cu realitate augmentată.

Pentru început, Volkswagen ID.4 First Edition

Ca și în cazul lui ID.3, Volkswagen lansează noul său ID.4 în versiune First Edition. Această versiune vine cu un motor electric care dezvoltă 204 cai putere și un cuplu de 309 Nm. Acesta este amplasat pe punta spate și face SUV-ul să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 160 km/h.

O baterie cu o capacitate de 77 kWh îi asigură noului SUV electric autonomie de 520 de kilometri. Unitatea are nevoie de 30 de minute pentru a se încărca pentru o autonomie de 320 de kilometri, odată cuplată la o stație de încărcare rapidă cu 125 kW.

În Germania, prețul de pornire al lui ID.4 First Edition va fi de 50.000 de euro.

Noul Volkswagen ID (3)

Ulterior își vor face apariția alte două versiuni cu baterie de 52 kWh, cu 148, respectiv 170 de cai putere, dar și una echipată cu bateria de top, de 77 kWh, cu 175 de cai putere.

Nemții pregătesc și un Volkswagen ID.4 GTX cu două motoare care îi vor asigura 266 de cai putere și tracțiune integrală. Și aceasta va fi disponibilă cu bateria de 77 kWh.

Pentru început, noul model electric va vedea lumina zilei la uzina Zwicau din Germania.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=AQPVZPZqtJM&feature=emb_logo

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide