Noul Volkswagen ID.5 poate fi comandat. Cât costă SUV-ul electric?

Autor: Mihai Morcovescu 23 nov. 2021 Știri auto

Constructorul german Volkswagen a anunțat prețurile la noul model electric ID.5, care sunt valabile pentru piața din Germania.

Noul SUV-coupe cu zero emisii din Wolfsburg este disponibil într-o singură variantă de baterie, de 77 kWh, și trei versiuni de motorizare, inclusiv una de top GTX.

Versiunea de top GTX ajunge la 60.000 de euro

PREMIERĂ MONDIALĂ: Volkswagen a prezentat noul ID.5

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acumulatorul cu care este dotat noul ID.5 poate fi încărcat rapid la stații de 135 kWh. Aceasta promite o autonomie de 520 de kilometri în ciclu WLTP pentru versiunea Pro Performance și de 480 de kilometri pentru vârful de gamă GTX.

Astfel, versiunea entry-level a noului Volkswagen ID.5, denumită, Pro și care este echipată cu un singur motor electric de 174 CP are un preț de pornire pe piața din Germania de 46.515 de euro.

Varianta de top ID.5 GTX care beneficiază de două unități electrice ce dezvoltă împreună 299 CP are un preț de catalog de 53.615 de euro, însă cu „opționale” prețul se duce la aproximativ 60.000 de euro.

Între aceste versiuni regăsim varianta denumită ID.5 Pro Performance, care are tot un propulsor electric, dar de 204 CP, costă în Germania de la 47.550 de euro.

Noul Volkswagen ID. 5 este produs la uzina din orașul german Zwickau. SUV-ul electric va fi vândut pe piața din România începând cu vara anului 2022.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide