PREMIERĂ MONDIALĂ: Volkswagen a prezentat noul ID.5 – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 03 nov. 2021 Știri auto

Germanii de la Volkswagen au dat publicității primele informații și fotografii cu noul lor SUV coupé electric ID.5. Derivat din modelul ID.4, noul model cu zero emisii va fi disponibil cu o singură baterie cu o capacitate de 77 kWh și în trei versiuni de motorizare, cea mai puternică fiind ID.5 GTX.

Construit pe platforma MEB, aceeași arhitectură pe care „stau” ID.3 și ID.4, noul ID.5 vine însă cu un plafon plonjat către partea posterioară afișând, astfel, o siluetă de SUV coupé. asta face ca mașina să aibă un coeficient aerodinamic Cx superior, de 0,26.

Bineînțeles, nemții au trebuit să facă un compromis, și anume volumul portbagajului are acum 549 de litri cu scaunele spate în poziție normală și 1.561 de litri cu scaunele posterioare rabatate. Habitaclul este identic cu de pe ID.4, excepție făcând sistemul de infotainment, care a primit un upgrade important.

Putere de 299 CP și autonomie de 520 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La capitolul motorizări, noul SUV electric va fi disponibil în trei versiuni, și anume: „Pro”, cu un singur motor electric de 170 CP, „Pro Performance” cu un singur motor electric ce oferă 204 CP, și mult-așteptata variantă de top GTX, care a primit două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care dezvoltă împreună o putere maximă de 299 CP.

Cu aceste resurse, varianta ID.5 GTX va putea sprinta de la 0-100 km/h în doar 6,3 secunde și va atinge o viteză de vârf de 180 km/h.

Spre deosebire de „frații” ID.3 și ID.4, noul Volkswagen ID.5 va fi oferit cu o singură variantă de baterie, care are o capacitate de 77 kW. Aceasta va putea fi încărcată în regim rapid la stații de alimentare de 135 kW și va asigura o autonomie de până la 520 de kilometri (în ciclu WLTP), pentru versiunea „Pro Performance”, și de 480 de kilometri, pentru versiunea GTX.

Noul Volkswagen ID.5 va fi produs la uzina Volkswagen din Zwickau (Germania).

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide