Noul Volkswagen ID.6 – Nemții prezintă cel mai mare SUV electric

Autor: Elena Luchian 19 apr. 2021 Știri auto

Noul Volkswagen ID.6 este cel mai mare SUV electric din gama producătorului german. Modelul este dedicat, pentru început, pieței chineze, cea mai importantă pentru nemți.

GALERIE FOTO

Clienții chinezi își doresc mașini spațioase, sigure și confortabile, dar și tehnologizate și conectate. Astfel, pentru a le fi pe plac, Volkswagen va lansa acolo nu mai puțin de opt modele ID. Cel mai nou dintre ele este Volkswagen ID.6, cel mai mare dintre cele prezentate până la această oră, modelul compact ID.3 și SUV-ul ID.4.

Obiectivul companiei germane este ca 50% dintre mașinile vândute în China să fie mașini electrice până în anul 2030.

Noul Volkswagen ID.6, disponibil cu două configurații interioare

Și noul Volkswagen ID.6 are la bază platform MEB, dezvoltată de grupul auto german pentru mașinile electrice. Două versiuni ale acestui model vor fi disponibile. Este vorba despre ID.6 X și ID.6 Crozz.

Mașina măsoară 4.875 de milimetri în lungime, 1.848 de milimetri în lățime și 1.680 de milimetri în înălțime. Modelul permite configurații cu șase sau șapte locuri și are un ampatament de 2.965 de milimetri. Reprezentanții Volkswagen susțin că ID.6 stabilește noi standarde în ceea ce privește spațiul, funcționalitatea și designul.

Se regăsesc la bord un instrumentar de bord digital, un Head-up Display cu realitate augmentată și ecran tactil de 12 inci. Clienții pot comanda contra cost și o trapă electrică.

Nemții anunță că, în funcție de motorizare și de capacitatea bateriei alese de client, poate parcurge până la 588 de kilometri între două încărcări. Două baterii sunt disponibile pentru clienții chinezi: de 58 și de 77 kWh. Viteza maximă va fi limitată electronic la 160 km/h. Versiunea de top va fi capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde.

Compania germană intenționează să transforme sub-brand-ul Volkswagen ID. în principalul jucător 1 în segmentul mașinilor electrice, la nivel global, în viitorul apropiat, susține Olaf Gutowski, vicepreședintele diviziei de Vânzări, Marketing și After Sales.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide