Noul Volkswagen Tiguan R – Nemții au construit un SUV mai rapid decât multe supercaruri

Autor: David Andrei 26 nov. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen Tiguan R este mai rapid decât unele supercaruri. SUV-ul nemților accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen Tiguan R este cel mai puternic Tiguan construit vreodată. Are motor turbo cu patru cilindri, care dezvoltă 320 de cai putere și un cuplu de 420 Nm. Acesta este cuplat standard la o transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj, cu padele pe volan și la un sistem de tracțiune integrală 4MOTION cu R-Performance Torque Vectoring. Volkswagen a implementat un sistem care distribuie variabil puterea și cuplul nu numai între cele două punți, ci și pe fiecare roată, pentru o dinamică superioară, mai ales la abordarea virajelor.

De 4,9 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, cifre demne de un supercar veritabil. Viteza sa maximă este limitată la 250 km/h.

Modelul vine cu bare R cu elemente aerodinamice negre lucioase sau în culoarea caroseriei. Carcasele oglinzilor au un finisaj cromat mat, iar difuzorul de aer din partea posterioară este negru lucios. Tiguan R a primit jante Misano de 20 de inci. Ies în evidență etrierele albastre ale sistemului de frânare de înaltă performanță.

Noul Volkswagen Tiguan R are o cabină ultra-sportivă

Se regăsesc la bord scaune premium cu tetiere integrate, finisaje decorative R și pedale din oțel inoxidabil. Apare acolo și logo-ul diviziei sportive a producătorului german. Sistemul Digital Cockpit integrează acum și un cronometru cu care cel aflat la volan își poate verifica performanțele pe circuit.

Tiguan R vine și cu un mod special R, care poate fi activat prin apăsarea butonului albastru R, aflat pe noul volan sport multifuncțional. (vezi GALERIA FOTO)

Clienții pot comanda opțional un sistem de evacuare Akrapovic, jante Estoril de 21 de inci și un pachet de personalizare exterioară Black Style.

În Germania, noul Volkswagen Tiguan R are un preț de pornire de 56.704 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide