Noul Volvo EM90: monovolum electric de lux cu autonomie de 738 de KM

Autor: Marius Vișan 14 nov. 2023 Știri auto

Volvo a dezvăluit noul său model electric revoluționar, EM90, intrând în segmentul MPV-urilor (Multi-Purpose Vehicles) și aducând o serie de inovații tehnologice și performanțe remarcabile. Constructorul auto suedez a publicat primele imagini și detalii despre acest vehicul electric.

Cu un motor electric de 271 CP, EM90 atinge 0-100 km/h în 8,3 secunde. Cu toate acestea, ceea ce adaugă un plus de valoare este bateria de 116 kWh, oferind o autonomie remarcabilă de 738 de kilometri, conform standardului CLTC din China. Această autonomie extinsă face din EM90 un lider în clasa sa și răspunde eficient preocupărilor legate de limitările de autonomie ale vehiculelor electrice.

Volvo a acordat o atenție deosebită și infrastructurii de încărcare. Cei de la Volvo spun că EM90 dispune de o încărcare rapidă de la 10% la 80% în doar 30 de minute, oferind șoferilor o soluție eficientă și convenabilă pentru gestionarea încărcării bateriei. Cu toate acestea, puterea de încărcare nu a fost încă detaliată, fiind un aspect așteptat cu interes de către potențialii clienți.

Volvo marchează o etapă importantă în dezvoltarea segmentului MPV

Pe lângă performanța tehnică, Volvo a integrat în EM90 un sistem audio de înaltă calitate Bowers & Wilkins, format din 21 de incinte acustice, oferind o experiență audio premium pentru pasageri.

De asemenea, pasagerii de pe locurile din spate se pot bucura de un „mini cinematograf”, aducând o notă de lux în timpul călătoriilor. Din plafonul coboară un ecran de 15,6 inchi, pe care unii l-ar putea găsi cam mic, având în vedere că BMW Seria 7 are un ecran de 31,3 inchi care se pliază și el din plafon.

Cu lansarea EM90, Volvo marchează o etapă importantă în evoluția vehiculelor electrice și în dezvoltarea segmentului MPV. Acest model promite să redefinească standardele de performanță și confort. EM90 va fi disponibil în curând pe piață, iar pasionații de vehicule electrice așteaptă cu nerăbdare să își pună mâinile pe acest automobil excepțional.

În China, noul monovolum al companiei suedeze, EM90, se remarcă prin prețul său considerabil, ajungând la echivalentul a 105.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide