Volvo pregătește o lansare neașteptată. Următorul model al brandului suedez va fi un monovolum – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2023 Știri auto

Volvo pregătește lansarea unui nou model complet electric. Într-o piață dornică de modele SUV, producătorul suedez vrea să aducă pe piață un monovolum premium.

Într-adevăr, Volvo pregătește lansarea primului său monovolum din istorie. Și nu va fi orice monovolum, va fi un model premium, cu propulsie exclusiv electrică, pe care compania îl descrie drept o „sufragerie scandinavă în mișcare”. Cunoscut sub numele de EM90, monovolumul suedez de familie „creează spațiu pentru viața ta” și va fi dezvăluit complet pe 12 noiembrie, când listele de comenzi se vor deschide în China.

Volvo oferă, deocamdată, doar un scurt clip teaser cu noul model, dar ne asigură că alte detalii vor veni până la momentul lansării, care va avea loc în noiembrie. Între timp, primul videoclip oferă o vedere aeriană a noului EM90. Este greu să ratezi trapa panoramică pentru ocupanții din spate, împreună cu o piesă de sticlă mult mai mică pentru șofer și pasagerul din față. Fiind vorba de un monovolum, ușile glisante de pe ambele părți ale mașinii sunt importante. Primul monovolum Volvo pare a fi suficient de mare pentru a găzdui trei rânduri de scaune.

Primul monovolum de la Volvo va fi complet electric

În afară de informația care anunță că va fi un model complet electric, alte detalii rămân învăluite în mister. Conform Motor1, Volvo EM90 este probabil legat de Zeekr 009, un minivan de la una dintre numeroasele mărci de sub aripa gigantului chinez Geely. Acest ar putea fi foarte plauzibil, având în vedere că plafonul lui 009 arată practic identic cu cel al viitorului model de la Volvo. Mânerele ușilor, antena, oglinzile laterale și alte detalii par a fi și ele neschimbate.

Dacă avem de-a face cu un frate al lui Zeekr 009, atunci ne putem aștepta la dimensiuni considerabile. Modelul chinezesc măsoară aproximativ 5,2 metri lungime, este lat de 2 metri și are o înălțime de 1,86 metri. Ampatamentul este uriaș, măsurând 3,2 metri.

Fiind bazat pe platforma SEA, pe care o împarte cu Lotus Eletre și Polestar 5, Zeekr 009 are o pereche de motoare electrice care oferă o putere combinată de 534 CP. Este suficientă putere pentru a permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, în timp ce bateria de 140 kWh are suficientă putere pentru 822 de kilometri în ciclul de testare a vehiculelor ușoare din China (CLTC).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide