Noul Volvo XC40 facelift: primele informații și fotografii oficiale

Autor: Mihai Morcovescu 12 feb. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo a dezvăluit primele detalii și fotografii referitoare la versiunea restilizată a modelului XC40. Specificațiile tehnice și imaginile nu fac parte dintr-un comunicat de presă așa cum s-ar crede, ci au apărut pe configuratoarele de pe site-urile oficiale ale companiei. Asta ne face să credem că modelul va fi prezentat oficial în curând.

Noul Volvo XC40 facelift a primit modificări estetice minore

Din punct de vedere estetic, XC40 facelift a primit aceeași parte frontală de pe modelul C40. Asta înseamnă că are un set de faruri LED mai înguste și o bară de protecție profilată cu două secțiuni laterale verticale care găzduiesc proiectoarele de ceață. Spoilerul integrează la rândul său, în partea inferioară, o priză de aer orizontală.

La spate, spoilerul nu va mai găzdui terminațiile sistemului de evacuare ca pe modelul anterior. Țevile de eșapament au fost montate sub bara posterioară.

În momentul lansării oficiale, cei de la Volvo vor introduce un nou model entry-level, care se va numi XC40 Start. Până atunci în configurator există trei niveluri de echipare: Core, Plus și Ultimate.

Echiparea standard include jante din aliaj de 18 inchi, faruri cu LED, șine argintii pentru acoperiș, senzori de parcare și ștergătoare automate.

La interior, clienții primesc volan și scaune încălzite față/spate, sistem de climatizare pe două zone și un încărcător wireless pentru smartphone. Instrumentarul de bord digital are 12 inch, în timp ce sistemul de infotainment a rămas neschimbat și are un ecran de 9 inch.

Motorizări pe benzină, plug-in hybrid și două variante 100% electrice

Noul Volvo XC40 facelift va fi oferit într-o gamă variată de motorizări. Cea mai accesibilă variantă este XC40 Start, care va fi echipată cu un motor în trei cilindri de 1.5 litri și 129 CP.

Urmează două benzinare de 2,0 litri. Primul va produce o putere maximă de 163 CP și 265 Nm de cuplu. Al doilea va genera 197 CP și 300 Nm. Ambele vin standard cu o cutie de viteze automată cu șapte trepte.

Din ofertă vor mai face parte două variante plug-in hybrid. Ambele sunt bazate pe același motor de 1,5 litri de pe modelul de bază. Varianta T4 cu tracțiune față va oferi o putere combinată de 210 CP, care va ajuta XC40 facelift să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde.

Vârful de gamă T5 va avea tracțiune integrală și va combina același motor electric de 81 CP și un benzinar de 178 CP. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h va fi redus la 7,3 secunde.

Clienții vor putea opta și pentru una dintre cele două versiuni electrice ale noului XC40 facelift. Modelul cu un singur motor electric și cu tracțiune față va oferi 231 CP și un cuplu de 330 Nm. Acesta va fi alimentat de o baterie de 69 kWh, care va asigura o autonomie de până la 425 de kilometri.

A doua versiune pur electrică va dispune de două unități electrice. Acestea vor fi conectate la o baterie de 78 kWh și vor produce o putere combinată de 408 CP și 660 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, mașina va fi capabilă să demareze de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. .

Noul Volvo XC40 facelift este deja disponibil pentru comandă pe mai multe piețe din Europa. Prețul de pornire este de aproximativ 40.281 de euro.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide