Volvo XC40 Recharge este disponibil la comenzi în România. Cât costă SUV-ul suedezilor?

Autor: Mihai Morcovescu 24 nov. 2021 Știri auto

EIT-Forum Auto, unic importator Volvo Cars pe piața din România, a anunțat debutul comenzilor pentru noul XC40 Recharge.

XC40 Recharge, derivat din SUV-ul de mici dimensiuni XC40, este unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii scandinave, fiind primul vehicul din gama de modele Volvo 100% electrice.

Noul Volvo XV40 Recharge este oferit în două versiuni de motorizare. Prima dintre acestea, P6, oferă o autonomie de peste 400 de kilometri în ciclu WLTP și o putere de 231 CP, care este livrată către puntea față. A doua versiune, P8, oferă tracțiune integrală, aceeași autonomie, dar o putere mult mai mare, de 408 CP, care promite un sprint 0-100 km/h în doar 4,9 secunde.

Bateria cu care este dotat XC40 Recharge poate fi încărcată de la 0% la 80% în 40 de minute folosind un sistem de încărcare rapidă cu curent continuu de 150 kWh, indiferent de motorizarea aleasă.

Prețuri de la 41.176 de euro fără TVA

Vânzările Volvo au crescut cu 12,6% în primele 10 luni din 2021. XC60, cel mai căutat model

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Varianta XC40 Recharge P6 are un preț de pornire de 41.176 de euro fără TVA, în timp ce versiunea XC40 Recharge P8 costă de la 48.319 euro fără TVA. Ambele modele includ în preț pachetul de servicii „Care” care este alcătuit din trei ani de garanție, asistență rutieră pentru aceeași perioadă și un pachet de mentenanță service tot pe trei ani. Contra cost, clienții pot opta și pentru un pachet de asigurare CASCO pe 36 de luni.

De asemenea, datorită subvenției acordate de Ministerul Mediului pentru achiziționarea unui autovehicul electric, care este în valoare de 45.000 lei, face din modelul XC40 Recharge o opțiune demnă de luat în seamă pe acest segment din ce în ce mai aglomerat și mai pretențios al SUV-urilor cu zero emisii.

Proprietarii de Volvo XC40 Recharge vor putea încărca mașina prin intermediul unei cartele de reîncărcare contactless sau prin aplicația smartphone dedicată prin „Plugsurfing” în 38 de țări din Europa. Toate costurile și plățile sunt procesate lunar, fără ca „Plugsurfing” să condiționeze clienții printr-un abonament necesar pentru utilizarea acestui serviciu.

Fiecare model din gama Volvo include și o versiune Recharge, constructorul scandinav fiind singurul din industria auto care oferă o variantă plug-in pentru fiecare model din gama sa.

Sursa: Volvo Cars România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide