Noul VW Golf TGI pe CNG. Are 130 CP și trei rezervoare de gaz natural comprimat ce asigură 400 de km

Autor: Marius Vișan 22 oct. 2020 Știri auto

Noul Golf este acum disponibil și cu un motor mai ecologic: Golf TGI este echipat cu un motor puternic cu patru cilindri de 1,5 litri, cu 96 kW / 130 CP și trei rezervoare de combustibil de gaz natural comprimat – CNG

Rezervoarele sunt integrate în caroserie și permit o autonomie de aproximativ 400 de kilometri (WLTP) în regim de circulație doar cu gaz natural. Motorul este alimentat în principal cu CNG (gaz natural comprimat), dar poate funcționa și pe benzină. Un rezervor de benzină cu capacitate redusă servește doar ca rezervă, dar poate asigura o autonomie suplimentară.

Volkswagen oferă, de asemenea, și modelul Variant TGI

Capacitatea totală a rezervorului de GNC este în prezent de 115 litri sau 17,3 kg și permite o autonomie de 400 de kilometri în ciclul WLTP. Golf TGI este, de asemenea, echipat cu un rezervor de benzină cu o capacitate utilă de 9 litri – acesta este în esență un rezervor de rezervă în cazul în care gazul natural se termină iar în preajmă nu se află o stație de încărcare.

VW Golf TGI are un consum de doar 4,3-4,1 kg de gaz natural la 100 de kilometri

Pentru dinamica și eficiența conducerii, Golf TGI vine cu un motor pe benzină de 1,5 litri cu patru cilindri. Acest motor este atât eficient, cât și ecologic, așa cum este demonstrat și de consumul său de combustibil WLTP de doar 4,3-4,1 kg de gaz natural la 100 de kilometri, cu emisii de CO2 de numai 117-111 g / km.

Noul motor TGI de 1,5 l de pe Golf funcționează conform ciclului de combustie Miller, un proces de ardere care realizează emisii reduse de carbon datorită eficienței sale ridicate și a unui raport de compresie de 12,5: 1.

În același timp, un turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei crește presiunea de încărcare și furnizează mai mult aer cilindrilor. Acest lucru îi permite lui Golf TGI să accelereze puternic de la turații reduse ale motorului în orice moment.

Conducerea cu gaze naturale reduce semnificativ emisiile de carbon

Comparativ cu benzina sau motorina, gazul natural conține o cantitate semnificativ mai mare de energie și are un conținut mai scăzut de carbon. Astfel, conducerea în modul CNG produce cu 25% mai puține emisii de carbon decât cu benzina.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide