Noul Xpeng G3. Încă un SUV „made in China” vine în Europa

Autor: Elena Luchian 17 dec. 2020 Știri auto

Încă un SUV “made in China” vine acum în Europa. Este vorba despre noul Xpeng G3, care este deja disponibil la comandă în Norvegia.

GALERIE FOTO

Producătorii auto chinezi intră încet, dar sigur, pe piața europeană. A venit rândul celor de la Xpeng să-și trimită noul model pe „Bătrânul Continent”. G3 este un model electric, pus în mișcare de un motor care îi asigură 197 de cai putere și un cuplu de 300 Nm.

Noul rival al lui Model X de la Tesla, G3, are nevoie de 8,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza sa maximă este de 170 km/h.

Energia este stocată într-o baterie litiu-ion, cu o capacitate de 66,5 kWh. Mașina poate parcurge până la 450 de kilometri cu un plin de baterie, potrivit standardului WLTP. În doar 38 de minute, bateria poate fi încărcată de la 30 la 80%.

Chinezii speră să-i atragă pe pasionații de tehnologie cu dotări high-tech. Modelul vine echipat cu 12 radare ultrasonice, opt camere video și trei senzori radar mmWave. Instrumentarul de bord este complet digital și are o diagonală de 12,3 inci. Sistemul multimedia este redat de un ecran tactil de 15,6 inci.

Xpeng G3 dispune de funcții de rulare semi-autonomă Nivelul 3, ceea ce înseamnă că poate rula fără intervenție umană în condiții ideale de drum și se poate parca singur.

Primele mașini livrate de constructorul chinez în Europa vor ajunge în Norvegia. Cele 100 de unități vor avea un preț de pornire de 358.000 de coroane, echivalentul a 33.950 de euro.

Xpeng G3, cel de-al doilea model al companiei

Xpeng G3 este cel de-al doilea model al companiei. Acesta vine la aproximativ 8 luni de când producătorul chinez a dezvăluit sedanul G7.

În versiune de top, G7 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, grație celor două motoare electrice. Aceeași versiune are o baterie de 80,87 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 706 kilometri în ciclul NDEC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide