Noutățile Renault de la Salonul Auto de la Paris. 4EVER Trophy a acaparat toată atenția

Autor: Ionuț Vîlciu 17 oct. 2022 Știri auto

Renault este prezent la cea de-a 89-a ediție a Salonului auto de la Paris și dezvăluie publicului său o serie de concept-car-uri, show-car-uri şi noi modele de serie. Renault dezvăluie trei premiere mondiale la standul său: 4EVER Trophy, R5 TURBO 3E și Noul Kangoo E-TECH Electric.

La 30 de ani de la încetarea producției, Renault dezvăluie o interpretare modernă și electrică a emblematicului său Renault 4 la Salonul Auto de la Paris 2022. Conceptul se numește 4EVER Trophy. Acest show-car în configurație ușoară de aventurier sărbătorește cea de-a 25-a aniversare a raliului umanitar 4L Trophy. Prefigurează un viitor SUV 100% electric din segmentul B, care va fi comercializat în 2025, și produs în Franța, la Manufacture de Maubeuge, în cadrul clusterului ElectriCity.

Show-car-ul 4EVER Trophy pe care Renault îl dezvăluie la Salonul Auto de la Paris 2022 este al doilea model emblematic care a primit o versiune electrică în timpul Renaulution, după Renault 5 Prototype.

4EVER Trophy este o reinterpretare a faimosului Renault 4. Principalele asemănări constau în silueta ușor de recunoscut sau geamul lateral sub forma unui trapez rotunjit. 4EVER Trophy aduce o interpretare modernă a grilei orizontale caracteristice Renault 4, cu farurile sale rotunde echipate cu tehnologia Matrix LED. Stopurile, în formă de capsulă, deși redesenate, sunt și ele foarte ușor de recunoscut.

Ce alte noutăți vor fi la standul Renault?

Pe lângă conceptul 4EVER Trophy, producătorul vine și cu alte atracții. R5 TURBO 3E este un showcar 100% electric, creat pentru drift. Ca parte a sărbătoririi a 50 de ani de la Renault 5, aduce un omagiu celor mai legendare versiuni sportive ale sale, Renault 5 Turbo și  R5 Turbo 2.

La 25 de ani de la inventarea segmentului MPV, grație unui design unic, practic, echipat pentru prima dată cu o ușă laterală glisantă, Renault Kangoo a reușit să se adapteze vremurilor.

Vândut în peste 4,4 milioane de exemplare în 50 de țări din întreaga lume, Kangoo este o „poveste de succes”. Reprezintă ce este mai bun din ambele lumi. Ia ce este mai bun din cea a unei mașini pentru familie și cea al unui vehicul pentru profesioniști.

Kangoo este acum disponibil într-o versiune E-TECH Electric pentru prima dată în istoria sa.

Noul Austral continuă ofensiva inițiată cu Arkana și Mégane E-TECH Electric pentru a concura în segmentul C. Noul Austral oferă și o versiune Esprit Alpine cu aspect sportiv.

Proiectat pe platforma CMF-CD a Alianței, Noul Austral inaugurează o nouă versiune a sistemului E-TECH „Full Hybrid”. Acesta este mai puternic, mai eficient și mai economic. De asemenea, aduce și două motoare pe benzină „Mild Hybrid” 48V și 12V.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide