Renault R5 Turbo 3E – un concept creat pentru drift

Autor: Ionuț Vîlciu 22 sept. 2022 Știri auto

Renault a creat un show car complet electric, conceput pentru drift. Renault R5 Turbo 3E aduce un omagiu lui Renault 5 cu ocazia aniversării a 50 de ani a modelului.

Renault a promis că acesta va fi un an plin de surprize cu ocazia aniversării de 50 de ani a modelului R5. După numeroase evenimente festive și prezentarea show-car-ului Renault 5 Diamant, marca va prezenta premiera mondială a lui R5 Turbo 3E în cadrul concursului de eleganță de la Chantilly – Arts and Elegance 2022.

Acest show-car 100% electric aduce un omagiu celor mai legendare versiuni sportive ale lui R5: Renault 5 Turbo și Turbo 2. Poartă numele de R5 Turbo 3E. „3” vine în continuarea lui Turbo 2, iar „E” simbolizează motorizarea sa electrică.

Renault R5 Turbo 3E – un omagiu adus unui model celebru

R5 Turbo 3E a fost proiectat pentru performanță. Acesta este complet electric și are tracțiune spate. La fel ca emblematicul său predecesor, este un model cu două locuri. În spate se află grupul motopropulsor. Două motoare electrice, antrenând fiecare câte o roată, cu bateriile plasate la mijloc, sub podea.

R5 Turbo 3E este construit pe un șasiu tubular, protejat cu rollbar aprobat de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Motorul are 380 de cai putere și cuplu de 700 Nm. Mașina atinge 100 de km/h în doar 3,5 secunde și o viteză maximă de 200 km/h.

Caroseria este realizată din fibră de carbon. Mașina are 2,02 metri lățime (cu 25 cm mai mult decât predecesorul său), 4 metri lungime și 1,32 metri înălțime. Caracteristica sa cea mai izbitoare este spoilerul spate uriaș. Prizele mari de aer de pe bara de protecție față a lui R5 Turbo 3E răcesc motorul și adaugă forță aerodinamică.

Farurile de ceață pătrate seamănă cu cele ale predecesorului, dar acum sunt patru și fiecare conține 16 LED-uri. În față și în spate, alte LED-uri colorate în roz, albastru și galben formează benzi care se aprind și clipesc atunci când mașina se deplasează în drift, într-o atmosferă inspirată din lumea jocurilor video. În cele din urmă, geamurile din plexiglas sunt marcate cu roz. Pe luneta din stânga spate este aplicat un autocolant „La vie en rose”.

Sursa: Renault

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide