Nu mai e nevoie să-ți încarci cartela pentru mijloacele de transport în comun

Autor: ProMotor 26 mai 2020 Știri auto
Nu mai e nevoie să-ți încarci cartela pentru mijloacele de transport în comun

Nu va mai fi nevoie să-ți încarci cartela pentru a călători cu mijloacele de transport în comun în București. STB va permite în curând plata cu cardul bancar direct în autobuz, troleibuz sau tramvai.

Primele linii pe care se va implementa noul sistem de plată vor fi cele Expres 780, 783 și 784. Primăria Capitalei anunță că va implementa noua metodă de achitare a călătoriei pe toate celelalte linii deservite de noi vehicule în termen de cel mult o lună, care permit noul sistem din punct de vedere tehnic.

Călătorii pot achita astfel călătoria cu ajutorul unui card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis de orice bancă, oriunde în lume. Plata se va realiza rapid și simplu, metoda fiind similară cu cea prin care se efectuează validarea unui card de transport.

Nu va exista riscul ca un călător să plătească accidental aceeași călătorie de mai multe ori, pentru că plățile multiple se vor putea efectua doar prin selectarea opțiunii dedicate oferite de validatorul aflat la bordul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor.

De asemenea, validatorul le va cere călătorilor să selecteze metoda de plată aleasă: cardul bancar sau cartela de călătorii.

Care va fi prețul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun?

STB anunță că noua metodă de plată nu presupune o modificare a tarifului călătoriei. Astfel, pe liniile urbane, cei care folosesc mijloacele de transport în comun vor plăti 1,3 lei, cei care călătoresc cu liniile regionale – 1,5 lei, în timp ce o călătorie cu liniile expres va costa în continuare 3,5 lei.

Noua metodă de plată are la bază un contract semnat de Societatea de Transport București și BCR, operatorul bancar fiind cel care asigură implementarea soluției tehnice.

În București, călătorii pot călători cu mijloacele de transport în comun prin validarea unui card de transport online sau fizic, folosind aplicația mobilă Bpay sau prin SMS.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide