Eveniment: STB a anunțat reluarea circulației normale a autobuzelor. Care sunt condițiile

Autor: ProMotor 05 mai 2020 Știri auto

Societatea de Transport București – STB – a anunțat reluarea circulației normale a autobuzelor, din a doua jumătate a lunii mai. Călătorii vor fi nevoiți să respecte însă reguli stricte de igienă.

Intră în Galeria FOTO

Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu, din 18 mai, toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcţiona la capacitate maximă, anunţă Primăria Capitalei.

Călătorii trebuie să respecte însă reguli draconice de igienă, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Unele dintre acestea nu sunt simple și merg dincolo de anunțul făcut la Guvern privind condițiile de deplasare după data de 15 mai. Astfel, în autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele din Bucureşti, călătorilor li se recomandă să îsi protejeze nu doar nasul şi gura cu măşti medicale sau confectionate din material de bumbac, ci şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare).

Chiar dacă numărul de vehicule aflate în circulație va fi cel normal, accesul în mijloacele de transport în comun ale STB va fi limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze și tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar pe uşa din faţă, iar coborârea, pe celelalte uşi.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive şi cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniţi de Poliţia Locală.

Instituţia transmite că toate vehiculele şi staţiile de aşteptare sunt dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide