Nu, Volkswagen nu intenţionează să cumpere acţiuni Tesla

Autor: Cristian Agatie 23 aug. 2019 Știri auto
Nu, Volkswagen nu intenţionează să cumpere acţiuni Tesla

„Diess s-ar băga imediat dacă ar putea” – a scris Manager Magazine, citând un manager de top din companie. Astăzi, Volkswagen a emis un comunicat oficial în care spune că articolul „nu are nicio bază”.

„Speculaţiile despre cumpărarea unui pachet de acţiuni la Tesla, făcute de Manager Magazine, sunt nefondate”, a declarat un purtător de cuvântg al Volkswagen într-o declaraţie scrisă trimisă către agenţia de presă Reuters. Ziarul scrisese ieri că Diess este de părere că VW ar putea profita de pe urma competenţelor Tesla în domeniul bateriilor şi al software-ului. Un obstacol major ar fi însă obţinerea aprobării familiilor care controlează Volkswagen, Piech şi Porsche.

În acelaşi articol din Manager Magazine, un înalt funcţionar bancar apropiat de Volkswagen este citat spunând că Diess şi-ar dori să aibă dezvoltatorii software de la Tesla, dar ar fi aproape imposibil să justifice plata a 30 de miliarde de dolari pentru a cumpăra întreaga companie. Merită menţionat că grupul Volkswagen dispune de fondurile necesare pentru a cumpăra în întregime Tesla, dacă această companie ar fi de vânzare.

sursa: autonews.com

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide