Numeroși șoferi drogați prinși pe Valea Prahovei. Polițiștii nu mai fac față

Autor: Cristian Agatie 17 aug. 2021 Știri auto

Numeroși șoferi drogați au fost prinși de polițiști pe Valea Prahovei în doar trei zile, la sfârșitul săptămânii trecute. Polițiștii nu mai fac față – șapte șoferi au fost depistați numai în Bușteni.

Intră în Galeria FOTO

Poliția Rutieră a pierdut controlul asupra traficului. Practica acțiunilor de control desfășurate periodic și-a dovedit din plin ineficiența, iar șoferii indisciplinați au ajuns să creadă că sunt de neoprit. Este unul dintre motivele pentru care România are cele mai nesigure șosele din Uniunea Europeană, cu cei mai mulți morți din accidente.

Nu doar regulile de circulație sunt opționale, dar și folosirea substanțelor interzise a ajuns o practică obișnuită. Și asta pentru că probabilitatea de a fi oprit de un polițist în trafic pentru a da socoteală este una infimă. Iar dacă se întâmplă, totuși, cei opriți dau vina pe „ghinion”, nu pe propria prostie.

Șapte astfel de ghinioniști au fost depistați doar de polițiștii din Bușteni în acest weekend având diverse concentrații de substanțe interzise în sânge. Fenomenul a devenit atât de răspândit și din cauza legislației, care pedepsește mult prea blând consumul de droguri la volan. Cu siguranță, șoferii care circulă drogați sunt mult mai mulți, poate chiar mai mulți decât cei care conduc sub influența alcoolului, iar acțiunile sporadice sunt suficiente pentru a-i depista pe toți.

Numeroși șoferi drogați prinși pe Valea Prahovei. Perioada vacanței a exacerbat situația

Sâmbătă, în jurul prânzului, poliţiştii din Buşteni au oprit pe strada Valea Cerbului un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din comuna Cernat, judeţul Covasna. Şoferul a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat un rezultat pozitiv la amfetamina şi metamfetamină, astfel că a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţă psihoactivă din organism.

După doar 20 de minute, aceeaşi poliţişti au oprit un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din municipiul Ploieşti, în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la cocaină şi ketamină. Câteva ore mai târziu, pe aceeași stradă (oare e vreun dealer în zonă…?) a fost oprit la control un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Blejeşti, judeţul Teleorman. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaina, THC și metamfetamină.

O jumătate de oră mai târziu, aceeași polițiști au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani, din municipiul Săcele. Bărbatul a fost testat aparatul Drager DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaina, THC, amfetamină, metamfetamină. Alte trei cazuri de şoferi aflaţi sub influenţa drogurilor au fost constatate în cursul dimineţii de luni, potrivit Agerpres.

Ce riscă cei care sunt prinși drogați la volan

„Poliţiştii Staţiunii Buşteni au depistat pe strada Valea Cerbului din staţiune, alţi trei conducători auto, un bărbat şi două femei au fost testaţi cu aparatul DrugTest, înregistrând un rezultat pozitiv, aparatul indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.

În toate cazurile se efectuează cercetări pentru săvârşirea săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Potrivit articolului 336 din Codul Penal, pedeapsa pentru conducere sub influență drogurilor este închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă penală. Din discuțiile cu polițiștii însă, în cazul drogurilor pedeapsa aplicată de instanțe este întotdeauna cu închisoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide