Alcoolul și drogurile fac legea pe șosele. Număr record de sancțiuni

Autor: George Cristea 25 iun. 2020 Știri auto

Alcoolul și drogurile fac legea pe șosele, polițiștii depistând un număr record de șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor stupefiante.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii români au desfășurat o acțiune amplă de depistare a șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor. Pe parcursul a numai șapte zile, între 15 și 22 iunie, au fost identificați aproape 1.500 de șoferi care consumaseră alcool și 40 aflați sub influența drogurilor.

Potrivit IGPR, acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive s-a desfășurat în toate statele membre ale UE, făcând parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2020.

Poliţiştii rutieri au făcut 61.370 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, au fost constatate 1.480 de contravenții și infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost constatate 39 de infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Alcoolul și drogurile sunt ceva obișnuit pentru șoferi

Polițiștii dau și exemple, care arată că șoferii inconștienți nu doar că se urcă la volan băuți, dar o fac și fără a deține permis de conducere. În plus, nu conștientizează pericolul imens pe care-l constituie consumul de droguri și cum afectează capacitățile de conducere a vehiculelor. Astfel, la data de 19 iunie, polițiștii au depistat în trafic, în județul Brașov, un bărbat care ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat) și cu permisul de conducere reținut. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

La aceeași dată, un alt bărbat a fost reținut după ce ar fi condus un autoturism, tot în județul Brașov, sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere.

La data de 22 iunie a.c., polițiștii din județul Mureș au depistat în trafic, trei bărbați din Târgu-Mureș, bănuiți că ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. Cei în cauză au fost conduși la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de probe biologice.

În alte situații, unii șoferi sunt prinși băuți după ce permisul le-a fost suspendat tot pentru consumul de alcool.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide