Nyck De Vries și-a adjudecat titlul de campion mondial la Formula E

Autor: Marius Vișan 16 aug. 2021 Știri auto
Nyck De Vries și-a adjudecat titlul de campion mondial la Formula E

Pilotul olandez Nyck De Vries (Mercedes) a devenit campion mondial în Formula E. Ultima cursă a sezonului, cea de la Berlin, a fost câștigată de francezul Norman Nato (Venturi).

Norman Nato a fost cronometrat cu timpul de 1 h 08 min 639/1000, fiind urmat la 2 min 270/1000 de britanicul Oliver Rowland (Nissan) şi la 2 min 837/1000 de belgianul Stoffel Vandoorne (Mercedes).

Nyck De Vries a terminat pe locul 8 această cursă, dar poziţia obţinută i-a permis să îşi păstreze poziţia de lider în clasamentul general al piloţilor, cu 99 de puncte, pe care o ocupa înaintea ultimelor două curse disputate în acest weekend pe un circuit amplasat pe fostul aerodrom din Tempelhof, în capitala germană.

Mercedes şi-a adjudecat titlul mondial la constructori

El a fost urmat în clasamentul general final de elveţianul Edoardo Mortara (Venturi), cu 92 de puncte, şi de britanicul Jake Dennis (BMW-Andretti), cu 91 de puncte, potrivit Agerpres.

Mercedes şi-a adjudecat titlul mondial la constructori, cu 181 de puncte, în timp ce viitorul mărcii germane în această disciplină este incert. Echipa germană a fost urmată în clasament de Jaguar (177 puncte) și DS-Techeetah (166).

Formula E este o competiţie destinată monoposturilor sută la sută electrice. Sezonul 2020/2021 a fost primul care s-a disputat sub formă de Campionat Mondial, după ce anterior competiţia se disputase sub forma unui campionat FIA. Sezonul 2022/2023 va beneficia de introducerea unui nou tip de monoposturi electrice, GEN3.

Sursă: Agerpres via Hotnews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-EQ Formula E Team / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide