Audi prezintă e-tron FE07 pentru Campionatul Mondial de Formula E – VIDEO

Autor: Marius Vișan 21 dec. 2020 Știri auto

De la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde, eficiență de peste 95% pentru întregul automobil și pregătiri până la cel mai mic detaliu pentru toate posibilele situații: acestea sunt caracteristicile principale ce descriu Audi e-tron FE07, automobilul de curse dezvoltat de Audi Sport, ce dispune de noua unitate motor/generator Audi MGU05. Bolidul electric are un nou design și a fost lansat pe pistă la testele din Valencia.

În sezonul 2021, ce va începe în Chile la mijlocul lunii ianuarie, Formula E va fi pentru prima dată organizată în calitate de Campionat Mondial FIA oficial. Pentru Audi, implicarea în seria 100% electrică nu reprezintă doar o competiție sportivă la cel mai înalt nivel internațional, ci și baza perfectă pentru transformarea mărcii în direcția mobilității premium sustenabile și digitale.

Al șaptelea sezon aduce și o altă premieră pentru Audi

„Audi e-tron FE07 are un sistem de propulsie absolut nou, dezvoltat pentru prima dată intern,” dezvăluie Stefan Aicher, directorul Audi pentru Dezvoltarea sistemelor electrice de propulsie din cadrul Audi Sport.

În ultimii ani a fost întotdeauna utilizat un tren de rulare în versiune optimizată, dezvoltat în colaborare cu partenerul tehnic Schaeffler. În schimb acum, munca de proiectare și dezvoltare a noului invertor MGU a fost începută de la zero.

VIDEO

Ce este, de fapt, Audi MGU05?

Rezultatul este un nou element central, pe care l-am denumit Audi MGU05: un sistem de propulsie electric, cu o singură treaptă a transmisiei și cu un concept de rotor intern, cu magneți externi, cu un sistem extrem de eficient de răcire și șase faze electrice. Mai mult, inginerii conduși de Stefan Aicher au reușit să economisească greutate, folosind materiale ușoare și un sistem inteligent de integrare în automobil.

Ca design, Audi e-tron FE07, bolidul ce va fi pilotat de Lucas di Grassi și René Rast are un design împrospătat: alături de elementele finisate într-un spectaculos portocaliu și cele finisate în verdele intens al partenerului tehnic Schaeffler, de pildă, întreaga parte frontală a fost finisată cu o bază albă. La bord au sosit și doi noi parteneri: Castrol, unul dintre liderii pe piața lubrifianților și compania de modă și lifestyle Casamoda.

e-tron FE07 a fost prezentat pentru prima dată publicul la finele lunii noiembrie, la Valencia. Apoi, în 1 decembrie, cele 12 echipe s-au întâlnit tot acolo, pe Circuitul Ricardo Tormo, pentru singurul test comun înainte ca toate automobilele și echipamentul să fie trimise în America de Sud.

Intră în Galeria Foto

Audi prezintă e-tron FE07 pentru Campionatul Mondial de Formula E
Audi prezintă e-tron FE07 pentru Campionatul Mondial de Formula E
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide