O Acura Integra Type R din 1997 se vinde cu 75.000 de euro – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 12 luni Știri

Modelul Acura Integra Type R devine unul dintre cele mai căutate automobile de pe piaţa colecţionarilor. Hatchback-ul produs în ediţie limitată este apreciat pentru manevrabilitatea sa deosebită şi pentru legendarul motor cu 4 cilindri VTEC de 1.8 litri, de 195 CP. 

După ce în luna aprilie am aflat povestea unei Acura Integra Type R care a fost ascunsă în spatele unui perete pentru a se conserva mai bine, loc în care a stat 10 ani, acum auzim că un alt exemplar se vinde la un preţ considerabil: Acura Integra Type R produs în 1997 se vinde cu 82,000 de dolari (aproximativ 75.000 de euro).

Cu doar 6190 de mile (aproximtiv 10.000 de km) pe kilometraj maşina se află într-o stare foarte bună. Maşina este destul de rară în SUA, deoarece doar 320 au ajuns pe piaţă în acel an (un total de 3.800 de maşini au fost vândute pe parcursul celor patru ani), iar fanii sunt gata să scoată din buzunar sume mari pentru un exemplar în stare bună.

Puterea este asigurată de un motor de 1,8 litri, aspirat natural, care produce 195 CP şi 174 Nm cuplu, care este asociat cu o transmisie manuală cu cinci trepte. Maşina a primit recent o nouă distribuţie, pompă de apă, întinzător şi curele, împreună cu o reglare a ambreiajului şi o schimbare de ulei.

GALERIE FOTO

Citeşte şi 

O ”bijuterie” istorică din anii ’50 s-a prezentat la RAR pentru înmatriculare: „Cum au ieşit noxele?” – GALERIE FOTO

Prescriere amenzi 2019. După cât timp se prescriu amenzile de circulaţie

Cum ştii când te lasă frânele. Care este secretul pentru curăţarea eficientă a plăcuţelor

 

 Comentarii
Inchide