O aeronavă MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș

Autor: Marius Vișan 20 apr. 2021 Știri auto

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Pilotul din aeronava MiG 21 LanceR s-a catapultat, este conștient și acuză dureri lombare

Aeronavele MiG din dotarea MApN sunt fabricate în Rusia și sunt foarte vechi. La începutul acestui an, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații.

În urmă cu doi ani, în timpul unui spectacol aviatic, un alt MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Atunci, pilotul a decedat.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a vedea ce a dus la acest accident aviatic. Până la aflarea motivului, toate aeronavele de acest tip rămân la sol. MApN a transmis presei un comunicat în care confirmă prăbușirea aeronavei și starea pilotului.

Reprezentanţii MApN au confirmat că pilotul a supravieţuit şi este conştient. Accidentul s-a produs în jurul orei 14.30. Avionul a plecat de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

„Avioanele care decolează au toate verificările făcute, sunt pregătite pentru zbor, altfel nu pot decola” , a explicat reprezentantul MApN pentru MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului General de Aviaţie, un elicopter medical a plecat de la Târgu Mureş pe direcţia Deda, pentru a prelua pilotul rănit în accident. Acesta ar urma să fie transportat la spitalul din Târgu Mureş. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de specialişti

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide