O ambulanță care transporta o pacientă cu COVID a căzut de pe un pod

Autor: George Cristea 13 aug. 2020 Știri auto

În urma unui accident grav petrecut în județul Gorj, o ambulanță care transporta o pacientă cu COVID a fost lovită și a căzut de pe un pod. Patru persoane au fost rănite, printre care și pacienta, care a decedat mai târziu la spital.

Intră în Galeria FOTO

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier produs pe raza comunei Băleşti, satul Corneşti, în care au fost implicate două
autovehicule, un autoturism şi o ambulanţă, ce aparţine SAJ Mehedinţi, care transporta un pacient confirmat pozitiv cu virusul COVID 19. Ambulanţa a părăsit partea carosabilă şi a căzut de pe un
pod”, au declarat reprezentanții ISU Gorj.

Cum s-a petrecut accidentul în care o ambulanță a căzut de pe pod?

Accidentul s-a produs pe DN67, care leagă orașul Târgu Jiu de Drobeta Turnu Severin. În urma impactului au rezultat patru victime, conştiente şi neîncarcerate, fiind vorba despre trei membri ai echipajului ce încadrau ambulanţa şi pacientul. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, precum şi patru ambulanţe SAJ.

„Toate cele patru victime prezintă leziuni. Echipajele de intervenţie sosite la faţa locului le-au acordat primul ajutor calificat victimelor, ulterior acestea fiind transportate la UPU Târgu Jiu”,
menţionează ISU Gorj.

Pacienta bolnavă de coronavirus și care se afla în salvare în momentul accidentului a decedat în noaptea de miercuri spre joi la spitalul din Târgu Jiu. Și șoferul ambulanței este în stare gravă, acesta fiind transferat la un spital din Craiova.

Ambulanța implicată în accident aparținea Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți și se deplasa de la Orșova la Târgu Cărbunești când o altă mașină i-a tăiat calea.

Nu este primul accident în care a fost implicată o ambulanță și, din nefericire, nu va fi nici ultimul. La începutul anului, o ambulanță SMURD a fost lovită de un șofer în București și s-a răsturnat, ceea ce a cauzat rănirea celor patru persoane aflate în ambulanță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide