O autobasculantă încărcată cu nisip s-a răsturnat peste balconul unui apartament – VIDEO

Autor: ProMotor acum o lună Știri

ISU Cluj a fost alertat joi dimineață, 13 mai, în jurul orei 10:20, în urma răsturnării unei autobasculante încărcată cu nisip peste balconul unui apartament. S-a întâmplat la parterul unui bloc de locuințe, de pe strada Teilor din localitatea Florești.

Prin centrul Operațional al unității s-a solicitat prezența la fața locului a echipelor furnizorilor de utilități, gaz și electricitate, precum și a inspectorilor de stat în construcții pentru evaluarea siguranței construcției, având în vedere că pe balconul afectat se vedeau mai multe crăpături proeminente.

Din fericire, nu au existat victime

Pompierii sosiți la fața locului au constatat faptul că doar o parte din cele 30 de tone de nisip din bena camionului s-au răsturnat peste balconul de la parter.

Din fericire, incidentul nu a vătămat nici o persoană. Locatarii  din apartamentul peste a cărui balcon se răsturnase autobasculanta, și din cel superior, s-au auto-evacuat și nu necesitau consult medical.

Preventiv, au fost oprite furnizarea de energie electrică și gaz pentru prevenirea incendiilor în cazul unor posibile avarii la instalațiile imobilului respectiv.

Inspectorii de stat în construcții au evaluat situația la fața locului și au concluzionat faptul că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată, fisurile vizibile fiind înregistrate la lucrări de zidărie amenajate ulterior finalizării construcției blocului de locuințe, de către proprietarul apartamentului de la parter.

Cauzele producerii acestui eveniment rutier nu sunt cunoscute.


Sursa foto: ISU Cluj


Comentarii
Inchide