O cisternă cu 33 de tone de benzină s-a răsturnat la Bascov – VIDEO

Autor: George Cristea 18 iun. 2020 Știri auto

O cisternă cu 33 de tone de benzină și motorină s-a răsturnat la Bascov, într-o curbă periculoasă. Accidentul s-a produs joi dimineața la ieșirea de pe Autostrada A1 București – Pitești.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat emis de Centrul Infotrafic al Poliției Române, pe DN7 – ieșire de pe A1, intrare în comuna Bascov (str. Serelor), județul Argeș, sensul către Râmnicu Vâlcea, într-o curbă periculoasă, o autocisternă încărcată cu carburant a intrat în coliziune cu un parapet și s-a răsturnat pe carosabil. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, iar scurgerile de combustibil au fost oprite.

Camionul-cisternă implicat în accident transporta circa 33 de tone de combustibil – benzină și motorină. O parte din încărcătură s-a scurs pe carosabil, dar nu a existat pericol de incendiu sau explozie.

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu cei ai Secției de Politie Rurală Bascov au asigurat redirecționarea traficului. Imediat după accident, traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri de deplasare pentru a permite intervenția la locul accidentului. Circulația a fost deviată pe la nodurile rutiere de la kilometrii 106 și 115.

Cum a fost repusă pe roți o cisternă cu benzină care s-a răsturnat la Bascov?

Cisterna a fost repusă pe roți în jurul prânzului, după mai multe ore de eforturi susținute.

„S-au folosit cale şi perne pneumatice pentru introducerea chingilor, în vederea repunerii pe roţi a cisternei. La o primă vedere nu prezintă fisuri, scurgerile de combustibil au fost de la capacele cisternei”, se precizează într-o informare a ISU Argeş.

La intervenţie au participat 35 de subofiţeri, trei elevi şi şapte ofiţeri. Au fost mobilizate autospeciale de la 5 subunităţi.

„Pe timpul manevrelor de repunere a cisternei pe roţi, echipajele specializate au întrerupt alimentarea cu energie electrică pe linia de înaltă tensiune”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Din fericire, acest accident nu s-a transformat într-o catastrofă, așa cum s-a întâmplat în cazul unui accident similar din statul american Indiana. La începutul anului, o cisternă încărcată cu 15 tone de kerosen a explodat după ce s-a răsturnat într-o curbă, iar combustibilul s-a împrăsștiat pe șosea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide