O companie din Suedia se laudă cu o baterie revoluționară. Va fi mai ieftină și mai eficientă

Autor: Ionuț Vîlciu 23 nov. 2023 Știri auto
O companie din Suedia se laudă cu o baterie revoluționară. Va fi mai ieftină și mai eficientă

Compania suedeză Northvolt anunță că a dezvoltat o nouă tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice. Noua tehnologie de baterii promită să fie mai ieftină, mai eficientă și mai sigură.

Northvolt, o companie suedeză producătoare de baterii, spune că a dezvoltată o nouă tehnologie revoluționară pentru bateriile mașinilor electrice. Noua baterie conține celule din sodiu-ion în loc de litiu-ion, ceea ce va duce la reducerea costurilor de producție și la micșorarea dependenței de metale rare.

Compania declară că noua tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice va fi mai ieftin de produs, comparativ cu un acumulator litiu-ion. De asemenea, Northvolt spune că noile celule sunt mai sigure și mai rentabile decât bateriile pe bază de nichel, mangan și cobalt sau acumulatorii pe bază de fosfat de fier. Noua baterie nu va avea în componența sa metale rare, pe lângă faptul că nu utilizează litiu. În schimb, folosește alte materiale, care pot fi găsite în cantități foarte mari.

Suedezii spun că au creat o baterie care va revoluționa industria mașinilor electrice

Unul dintre cele mai importante atuuri ale bateriei de tip sodiu-ion este capacitatea mai mare de stocare a energiei, sau cel puțin așa declară compania. Northvolt intenționează ca viitoarele generații de baterii sodiu-ion să ofere o densitate de energie și mai mare pentru viitoarele mașini electrice. Deocamdată, noua baterie dezvoltată de Northvolt are o densitate energetică de 160 Wh/kg.

Lumea și-a pus mari speranțe în ioniul de sodiu și sunt foarte încântat să spun că am dezvoltat o tehnologie care va permite implementarea sa pe scară largă pentru a accelera tranziția energetică”, a declarat Peter Carlsson, CEO-ul și co-fondatorul Northvolt.

Tehnologia noastră cu ioni de sodiu oferă performanța necesară pentru a permite stocarea energiei cu o durată mai lungă decât chimicalele alternative ale bateriilor, la un cost mai mic, deschizând astfel noi căi pentru implementarea generării de energie regenerabilă. Numai potențialul ionului de sodiu pe această piață va avea un impact extraordinar în demersul către electrificarea globală”, a mai adăugat Carlsson.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Northvolt


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide