O companie petrolieră va opera cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice din Europa

Autor: ProMotor 24 ian. 2020 Știri auto
O companie petrolieră va opera cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice din Europa

Compania petrolieră Total va opera cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice din Europa. Grupul francez Total a obținut un contract pentru construi nu mai puțin de 20.000 de stații publice de încărcare a mașinilor electrice în Olanda.

Vremurile se schimbă rapid, iar electrificarea și cerințele de mediu determină până și giganții industriei petroliere să se reorienteze. Într-o perioadă în care mobilitatea electrică devine aproape o obligație, companiile petroliere își văd amenințate operațiunile de bază.

Gigantul industriei petroliere își dezvoltă astfel operațiunile de mobilitate electrică într-un moment în care guvernele europene introduc reguli mai stricte pentru emisiile mașinilor. Această mișcare este în măsură să afecteze cererea pentru benzină și alte produse petroliere comercializate de Total și alte companii din industrie.

Potrivit unui comunicat al Total, noua rețea de stații publice de încărcare va fi cea mai mare din Europa și va deservi peste 3,2 milioane de oameni din provinciile olandeze North-Holland, Flevoland și Utrecht. Este un pas „semnificativ și fără precedent” în direcția mobilității sustenabile. Total intenționează să opereze o rețea de 150.000 de puncte de încărcare în Europa până în 2025, devenind astfel un jucător major în domeniul mobilității electrice.

Total dispune deja de 4.500 de stații de încărcare în regiunea metropolitană Amsterdam. Compania franceză va trebui, conform contractului, să folosească exclusiv energie regenerabilă pentru alimentarea noii rețele de stații de încărcare. În plus, va avea în vedere producerea locală a energiei electrice din surse solare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide